Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2020, 13:35
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

Vo Vysokých Tatrách sa tvoria nekonečné rady. Teplé počasie vylákalo do hôr stovky turistov

NEWS VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Pred lanovkou na Skalnaté pleso sa tvoria rady dlhé desiatky, až stovky metrov.

Vo Vysokých Tatrách je dnes už od skorých ranných hodín rušno. Teplé a slnečné počasie totiž vylákalo do prírody množstvo nadšencov hôr. Podľa živého prenosu z Tatranskej Lomnice sa na mieste tvoria dlhé rady už od rána a turistov stále pribúda

Odporúčané
Čakáme od šiestej rána, ľudia sa predbiehajú, je ich tu asi 100. Rad na obrazy Čiernych dier prechádzal cez tri ulice Čakáme od šiestej rána, ľudia sa predbiehajú, je ich tu asi 100. Rad na obrazy Čiernych dier prechádzal cez tri ulice 15. septembra 2019, 16:52

Najdlhší rad je aktuálne v Tatranskej Lomnici, kde na lanovku na Skalnaté pleso čakajú až stovky ľudí. Podľa internetovej webkamery priamo v stredisku spoločnosti Tatry Mountain Resorts sa však masy turistov nachádzajú aj v centre Hrebienok I. či na Štrbskom plese.

Môže za to aj fakt, že dnes je jeden z najteplejších dní aktuálnej sezóny. Takmer na celom území Slovenska je jasno a horúco. Slovenský meteorologický ústav dokonca na niektoré územia vydal výstrahy. Na západe krajiny teploty dosiahnu svoje maximum až pri 36 stupňoch.

V Tatrách je však príjemných 24 stupňov a polojasno, čo je ideálne počasie na výlet do hôr. Ak máš však dnes v pláne vyraziť na túru do Tatranskej Lomnice aj ty, počítaj s väčším zdržaním, keďže dlhé rady pred lanovkou dosahujú desiatky až stovky metrov.

Vo Vysokých Tatrách sa dnes tvoria nekonečné rady. Teplé počasie vylákalo do hôr stovky turistov
Zdroj: vt.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia