Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2020 o 10:52
Čas čítania 0:37
Tina Hamarova

Mužovi, ktorý chodil v maske Kukluxklanu, sa nič nestane. Vyhovoril sa na koronavírus

NEWS
Uložiť Uložené

Kalifornčan povedal polícii, že za tým nebol žiadny rasový motív, len chcel dodržiavat protikoronavírusové opatrenia.

Muž, ktorý si na nákup potravín v obchode nasadil masku Kukluxklanu namiesto rúška, nebude čeliť žiadnym obvineniam. V pondelok to podľa webu BuzzFeed vyhlásil šerif z okresu San Diego. 

Polícia vraj ani po preskúmaní dôkazov nemohla nájsť dostatok dôkazov na obvinenie muža zo spáchania trestného činu. Vyhlásili, že má právo na slobodu prejavu.

„Najvyšší súd USA pripustil, že prejavy, ktoré sa opierajú o rasu, etnikum, pohlavie, náboženstvo, vek či postihnutie, sú nenávistné. No základným pilierom našej jurisdikcie v oblasti slobôd je ochrana slobody prejavu,“ vyhlásil šerif. 

Mužovi, ktorý chodil v Ku klux klan maske, sa nič nestane. Vyhovoril sa na koronavírus
Zdroj: Twitter/Chronicles of Shame

Muž zároveň tvrdil, že nemal v úmysle propagovať Kukluxklan ani rasizmus. „Vyjadril frustráciu z koronavírusovej pandémie a toho, čo sa má a nemá. Povedal, že za tým nemalo byť žiadne rasové vyhlásenie a dodal, že to bola hlúposť,“ dodáva oddelenie šerifa.

Odporúčané
Muž v Kalifornii si namiesto rúška zobral do supermarketu masku Ku Klux Klanu Muž v Kalifornii si namiesto rúška zobral do supermarketu masku Ku Klux Klanu 6. mája 2020 o 13:29

Muža v kukle vtedy nahlásili viacerí návštevníci aj zamestnanci supermarketu. Špicatá biela kukla je totiž symbol americkej rasistickej organizácie Ku Klux Klan, ktorá od začiatku 20. storočia osočuje a útočí na ľudí inej farby pleti, vierovyznania či etnika. 

Domov
Zdieľať
Diskusia