Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2020, 10:00
Čas čítania 2:13
Dominik Vetrák

5 najväčších prepadákov roka 2019. Disney na X-Men stratilo 130 miliónov dolárov a Terminátor je v mínuse 120 miliónov

FILMY A SERIÁLY CATS TERMINATOR: DARK FATE X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Predstavujeme 5 filmov, ktoré v roku 2019 svojím štúdiám prerobili najviac peňazí.

Experti na kasové tržby z Deadline prišli s rebríčkom 5 filmov, na ktorých hollywoodske štúdiá v roku 2019 prerobili najviac peňazí. Ich tržby z kín a predaja fyzických a digitálnych nosičov jednoducho nestačili pokryť vysoké náklady. Tržby zo vstupeniek do kina si delia ich prevádzkovatelia aj produkčné štúdiá a distribútori. Zaplatiť tak musia množstvo ľudí, o ktorých sa bežne v tabuľkách nedozvieš.  

Odporúčané
Svet Marvelu: Kedy uvidíme Avengers 5 a aké nové postavy, filmy a seriály nás čakajú? Svet Marvelu: Kedy uvidíme Avengers 5 a aké nové postavy, filmy a seriály nás čakajú? 30. apríla 2020, 14:24

5. Missing Link (UAR/Annapurna/Laika) – strata 101,3 milióna dolárov

U nás poznáš tento animák skôr pod menom Hľadá sa Yeti. Dej sa sústreďuje na Yetiho, ktorý hľadá svoje rodisko. Snímka bola dokonca nominovaná na Oscara. Vytvorilo ju štúdio Laika, ktoré je známe technológiou stop-motion. Spájajú statické scény, čím vytvárajú jedinečný efekt animácie. V minulosti sa postarali o Boxtrolls, Paranorman či skvelého Kuba a kúzelný meč. 

Snímku zabil vysoký produkčný rozpočet v hodnote 100 miliónov dolárov. Popravde, nechápeme, kde sa tých 100 miliónov stratilo. Animák v kinách zarobil celosvetovo 26 miliónov, z čoho štúdio dostalo 8 miliónov späť. Celkové príjmy boli na úrovni 73 miliónov, zatiaľ čo náklady 174 miliónov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia