Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
23. apríla 2020, 8:12
Čas čítania 0:53
Tina Hamarova

Ikea konečne prezradila recept na slávne mäsové guličky Köttbullar. Môžeš si ich spraviť doma

Ikea konečne prezradila recept na slávne mäsové guličky Köttbullar. Môžeš si ich spraviť doma
Zdroj: FB/Ikea
GASTRO IKEA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Kto sa chodí do Ikey len najesť?

„Köttbullar“ alias švédske mäsové guličky z Ikey so zemiakovou kašou zaliate smotanovou omáčkou s brusnicovým džemom na kraji sú snáď jedno z najikonickejších jedál, ktoré môžete zohnať v nákupnom centre. Už sa ti zbehli slinky?

Keďže ľuda teraz do Ikey nemôžu chodiť nakupovať a jesť tak túto dobrotu, obchodný dom sa rozhodol zverejniť tajný recept, podľa ktorého si môžeš obľúbené jedlo pripraviť aj doma.

Na prípravu guličiek potrebuješ:
  • 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • 250 gramov mletého bravčového mäsa
  •  jednu cibuľu nakrájanú na jemno
  • strúčik cesnaku
  • 100 gramov strúhanky
  • jedno vajíčko
  • 5 lyžíc mlieka
  • soľ a korenie na dochutenie

Všetky suroviny treba pomiešať a z hotovej masy vytvoriť guličky. Tie potom idú „odstáť“ na dve hodiny do chladničky. Následne ich na miernom ohni vypražte v oleji. Po vypražení sa mäsové guličky ešte 30 minút dopekajú v rúre pri teplote 160 až 180°C.

Odporúčané
IKEA začne vyrábať produkty z morských plastov a mäsové guľky doplní zdravým rastlinným variantom IKEA začne vyrábať produkty z morských plastov a mäsové guľky doplní zdravým rastlinným variantom 11. júna 2019, 13:53
Na výrobu omáčky potrebuješ:
  • trochu oleja
  • 40 gramov masla
  • 40 gramov múky
  • 150 mililitrov zeleninového vývaru
  • 150 mililitrov hovädzieho vývaru
  • 150 mililitrov plnotučnej smotany
  • 2 čajové lyžičky sójovej omáčky
  • 1 čajovú lyžičku dijonskej horčice

Maslo nechaj rozpustiť na panvici a za neustáleho miešania pridávaj múku. Nechaj povariť dve minúty. Postupne idú do zmesi ostatné ingrediencie, omáčku nechaj zhustnúť.

Mäsové guličky „köttbullare“ sa odporúčajú podávať so zemiakmi alebo zemiakovou kašou a brusnicovým džemom. Dobrú chuť!

Domov
Zdieľať
Diskusia