Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Pondelok 18. 1. 2021 meniny má Bohdana

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltVyuži zľavový kód refreshersk a získaj 3x zľavu na doručenie!Objednaj si jedlo
Gastro - Recepty
1
Tina Hamarova
23. apríl 2020, 8:12
Čas čítania: 0:53

Ikea konečne prezradila recept na slávne mäsové guličky Köttbullar. Môžeš si ich spraviť doma

Kto sa chodí do Ikey len najesť?

Tina Hamarova
23. apríl 2020, 8:12
Čas čítania: 0:53
Zdielať
Uložiť Uložené
Zdielať Zdielať článok
Ikea konečne prezradila recept na slávne mäsové guličky Köttbullar. Môžeš si ich spraviť doma
Zdroj: FB/Ikea

„Köttbullar“ alias švédske mäsové guličky z Ikey so zemiakovou kašou zaliate smotanovou omáčkou s brusnicovým džemom na kraji sú snáď jedno z najikonickejších jedál, ktoré môžete zohnať v nákupnom centre. Už sa ti zbehli slinky?

 

Keďže ľuda teraz do Ikey nemôžu chodiť nakupovať a jesť tak túto dobrotu, obchodný dom sa rozhodol zverejniť tajný recept, podľa ktorého si môžeš obľúbené jedlo pripraviť aj doma.

 

 

NAČÍTAŤ ČLÁNOK BEZPLATNE
Predplať si REFRESHER+ a získaj ďalšie výhody

Tento článok dočítaš bezplatne, no s predplatným REFRESHER+ získaš prístup ku viac ako 1612 zamknutým článkom a dostaneš ďalšie benefity.

VIAC O PREDPLATNOM
Kedykoľvek ho jednoducho zrušíš
Už od 2.99 € mesačne
S REFRESHER+ môžeš získať tieto benefity
VIAC
Na prípravu guličiek potrebuješ:
  • 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • 250 gramov mletého bravčového mäsa
  •  jednu cibuľu nakrájanú na jemno
  • strúčik cesnaku
  • 100 gramov strúhanky
  • jedno vajíčko
  • 5 lyžíc mlieka
  • soľ a korenie na dochutenie

 

Všetky suroviny treba pomiešať a z hotovej masy vytvoriť guličky. Tie potom idú „odstáť“ na dve hodiny do chladničky. Následne ich na miernom ohni vypražte v oleji. Po vypražení sa mäsové guličky ešte 30 minút dopekajú v rúre pri teplote 160 až 180°C.

 

 

Na výrobu omáčky potrebuješ:
  • trochu oleja
  • 40 gramov masla
  • 40 gramov múky
  • 150 mililitrov zeleninového vývaru
  • 150 mililitrov hovädzieho vývaru
  • 150 mililitrov plnotučnej smotany
  • 2 čajové lyžičky sójovej omáčky
  • 1 čajovú lyžičku dijonskej horčice

 

Maslo nechaj rozpustiť na panvici a za neustáleho miešania pridávaj múku. Nechaj povariť dve minúty. Postupne idú do zmesi ostatné ingrediencie, omáčku nechaj zhustnúť.

 

Mäsové guličky „köttbullare“ sa odporúčajú podávať so zemiakmi alebo zemiakovou kašou a brusnicovým džemom. Dobrú chuť!

 

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Zdroj: ladbible.comNáhľadový obrázok: FB/Ikea Tagy: ikea, mäsové guličky
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Pridaj sa k tým, ktorí nás podporili. Predplať si R+ VIAC
Zdielať
Uložiť Uložené
Zdielať Zdielať článok
NAHOR
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.