Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2020, 18:31
Čas čítania 0:57
Tina Hamarova

Dávid, ktorý zabil svojho otca - tyrana, dostal milosť od prezidentky. Do basy nepôjde

NEWS VRAŽDA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

19-ročného Dávida poslal súd pôvodne za mreže na dva roky. Otca, ktorý ich roky aj s mamou týral, zabil v spánku 17 bodnými ranami a troma údermi kladivom.

„Chlapec, ktorý to už nevydržal, praskli mu nervy a ukončil život tyranovi - DOSTAL MILOSŤ,“  napísal na svojom Facebooku moderátor Vilo Rozboril, ktorý na príbeh Dávida Baka upozornil v relácii V siedmom nebi.

Dávid Bako zavraždil svojho otca keď mal 17 rokov. Po rokoch neznesiteľného fyzického aj psychického týrania jeho aj jeho mamy, to mladý chlapec nevydržal a otca v spánku 17-krát bodol a pridal aj tri údery kladivom do hlavy. Okamžite sa šiel priznať na políciu.

 Zo znaleckého dokazovania vyplynulo, že bol dlhodobo vystavený extrémnemu stresu a hrubému domácemu násiliu zo strany otca. Nedokázal sa už ďalej prizerať na to, ako sa jeho matka trápi. Išlo podľa neho o neriešiteľnú situáciu, ktorá zašla do fázy, kedy si jeho uplakaná matka chcela zobrať život. Za jeho čin ho nakoniec odsúdili na dva roky. 

Odporúčané
Slovák Dávid dobodal otca, pretože týral jeho matku. Vďaka prezidentke Zuzane Čaputovej pred Vianocami do väzenia nepôjde Slovák Dávid dobodal otca, pretože týral jeho matku. Vďaka prezidentke Zuzane Čaputovej pred Vianocami do väzenia nepôjde 17. decembra 2019, 12:14

Prípad vtedy zaujal aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá zohľadnila okolnosti usmrtenia a nariadila odloženie výkonu trestu. Teraz udelila Dávidovi definitívnu milosť.

Prezidentka podľa televízie TA3 zohľadnila pri posudzovaní žiadosti o milosť mimoriadne okolnosti prípadu aj skutočnosť, že Bako spáchal skutok ako mladistvý, pričom od raného detstva vyrastal v prostredí domáceho násilia. „Prezidentka Slovenskej republiky odpustila D. B. trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokov pod podmienkou, že odsúdený po dobu piatich rokov odo dňa udelenia milosti nespácha akýkoľvek trestný čin,“ uvádza sa v stanovisku Čaputovej.

„D. B. nebol okrem uvedeného odsúdenia doposiaľ súdne trestaný, nie je v súčasnosti trestne stíhaný a nedopustil sa žiadneho priestupku. V súčasnosti je študentom nadstavbového štúdia a vedie riadny život,“ dodáva prezidentka.

Domov
Zdieľať
Diskusia