Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2020, 8:56
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Iba 14-ročný chlapec z Portugalska sa stal najmladšou obeťou koronavírusu v Európe

NEWS
Uložiť Uložené

Mladý milovník futsalu podľahol koronavírusu napriek tomu, že okrem kožnej choroby nemal žiadne vedľajšie zdravotné problémy.

Svet sa stále spamätáva zo smrti 16-ročnej študentky Julie Alliot, ktorá minulý týždeň zomrela na koronavírus v Paríži, a z Portugalska teraz prichádzajú nové smutné správy. V nemocnici neďaleko Porta podľahol vírusu iba 14-ročný chlapec Vitor Godinho, ktorého už ani lekári nedokázali zachrániť, informuje Daily Mail.

Stav chlapca sa rapídne zhoršil v nedeľu nadránom, ale lekári sa kvôli závažnosti jeho stavu rozhodli neriskovať transport do Porta. Chlapec pritom nemal žiadne vedľajšie zdravotné problémy okrem psoriázy, čo je chronické ochorenie kože. Psoriáza občas negatívne ovplyvňuje aj imunitný systém človeka, ale zatiaľ nie je jasné, do akej miery zohrala úlohu v tomto tragickom úmrtí.

Domov
Zdieľať
Diskusia