Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2020, 19:55
Čas čítania 0:31
Tímea Krauszová

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie a jeho manželka majú Covid-19, ostávajú v karanténe

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ľudia, ktorí s ním prišli do kontaktu, by sa mali ísť dať otestovať.

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák a jeho manželka boli v nedeľu pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková s tým, že predseda o tejto situácii už informoval mailom všetkých zamestnancov úradu, zostáva v karanténe a dodržiava pokyny príslušných úradov.

Ostávajú v karanténe

Hlivák sa o nákaze rozhodol verejnosť informovať podľa Zvončekovej z dôvodu, že zastáva verejnú funkciu a považuje to za zodpovedné. „Osoby, ktoré prišli v období do 12. marca s predsedom do kontaktu a do dnešného dňa sa im prejavili nejaké príznaky predmetného ochorenia, je v záujme ich vlastného zdravia, aby sa išli otestovať,“ uviedla hovorkyňa.

O danej situácii predseda ÚVO informoval aj predsedu vlády SR Igora Matoviča a ministra zdravotníctva Mareka Krajčího a operatívne spolupracuje s Úradom verejného zdravotníctva SR.

Domov
Zdieľať
Diskusia