Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2020, 13:48
Čas čítania 0:51
Adam Novosad

Taliansko zakázalo pohreby. Obete koronavírusu často pochovávajú osamote

NEWS
Uložiť Uložené

Pohreby zostávajú výrazne limitované, aby sa predchádzalo šíreniu vírusu.

Krízová situácia v Taliansku nie je ani zďaleka na konci. Krajina musela v posledných dňoch dokonca zakázať aj tradičné pohrebné obrady, aby zabránila šíreniu koronavírusu. Silne kresťansky založená krajina tak musí v súčasnosti oželieť posledné rozlúčky so svojimi najbližšími, čo sa pred vypuknutím pandémie zdalo nemožné, upozorňuje CBS News.

Pacienti často trávia svoje posledné chvíle osamote na nemocničných lôžkach, zomierajú a následne sú osamote aj pochovávaní. Väčšinou je na symbolickom pohrebnom obrade povolené zúčastniť sa iba jednej či dvom osobám, ale pozostalí nemajú šancu pozrieť sa na svojich zosnulých v otvorenej truhle.

Taliansko zakázalo pohreby. Obete koronavírusu často pochovávajú osamote
Zdroj: TASR/AP

Telá nesmú prezliekať, upraviť im vlasy ani vhodiť do truhly posledné odkazy predtým, ako sú umiestnené do zeme. Nariadenia hygienikov pracovníkom pohrebných služieb prikazujú, aby po uložení tela do truhly okamžite jej veko zatvorili a neotvárali ho ani počas obradu.

Domov
Zdieľať
Diskusia