Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2020, 14:32
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Nočná v znamení hesiel: Každá láska je rovnaká, rešpekt je sexy, súhlas je nevyhnutnosťou

KULTÚRA NOVÁ CVERNOVKA
Uložiť Uložené

Ďalšie vydanie sa uskutoční už tento piatok na Valentína 14. februára v Novej Cvernovke.

Témou najbližšej Nočnej v Novej Cvernovke je láska, jej rôzne podoby, rešpekt a tolerancia. Bude už na Valentína, v piatok 14. februára, kedy všetci zároveň oslávime sviatok zaľúbených. Párty je zároveň príspevkom na ceste k odbúraniu stereotypov a predsudkov voči LGBTIQ ľuďom.

Nočná v znamení hesiel:  Každá láska je rovnaká, rešpekt je sexy, súhlas je nevyhnutnosťou
Zdroj: Mikuláš Bado

Headlinerom večera bude Size Pier z Francúzska. Jeho dj sety sú drsné a plné hnevu až sadomasochizmu. Prostredníctvom jeho hudby počujeme a cítime naše vlastné vnútorné násilie či bolesť. Vážne, ťažké a rýchle zvuky v sebe nesú kus pátosu alebo až megalománie. Hluky EBM, ktoré sa prelínajú s podivnými rituálnymi spevmi akoby vyvolávali myšlienky Danteho Inferna.

Ďalším hosťom bude Nina Pixel, ktorá pricestuje z mekky súčasnej techno scény - Berlína. V svojej tvorbe rozpráva príbehy, ktoré putujú za hranicu nekompromisných rituálnych rytmov, sú obklopené nekonečnými zvukovými scénami a špinavým temným technom.

Z domácej scény sa predstavia traja djs.

Peal je jeden z najzaujímavejších dj-ov súčasnej slovenskej techno scény. Jeho sety sú radostné, ale aj vážne, techno mixuje s experimentálnou hudbou a s dotykom EBM.

Vesnu je známym menom na slovenskej queer scéne. Je zakladateľom parties v Teplárni, Homomat či Shame. Jeho sety sú hravé a plné prekvapení, s láskou mixuje veselé 70’s disco, clivý old school house so súčasnou house music a technom, dodávajúc svojim setom ten nevšedný a divoký pocit queer undergroundu. Zahrá aj Naďa, dlhoročná známa zo slovenského techno undergroundu.

Súčasťou noci budú svetelné inštalácie v priestore a v sále, ktoré sa budú v rytme techna vyvíjať počas celej party. Ako vždy vás  prekvapia svojou originalitou.

Nočná v znamení hesiel:  Každá láska je rovnaká, rešpekt je sexy, súhlas je nevyhnutnosťou
Domov
Zdieľať
Diskusia