Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. januára 2020, 19:52
Čas čítania 0:47
Tina Hamarova

Korytnačka, ktorú zachránili z rybárskej siete, týždne vylučovala iba plasty

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kareta obrovská vylúčila spolu už 13 gramov plastového odpadu.

Karetu obrovskú našiel zamotanú do sietí rybár z mestečka San Clemente del Tuyú na východnom pobreží Argentíny ešte koncom minulého roka. Vďaka tréningu od Nadácie Mundo Marino zvieraťu pomohol a odniesol ho veterinárom. Tí si všimli, že s ním niečo nie je v poriadku. Korytnačka totiž od odchytu vylučuje len plastové odpadky.

Röntgen dokázal, že korytnačka má žalúdok plný plastových tašiek a úlomkov tvrdého plastu, ktoré si v oceáne pomýlila so svojou bežnou stravou, ako sú medúzy, riasy a morské červy.

„Okamžite sme začali s liečbou, ktorá uvoľňuje trávenie a pomáha potlačiť to, čo sme videli na snímkach z röntgenu,“ vyhlásil v stanovisku veterinár z Nadácie Mundo Marino Ignacio Peña. Je to už v poradí tretia kareta, ktorú Argentínčania našli za posledných pár týždňov. Jedna bola, bohužiaľ, už mŕtva. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fundación Mundo Marino (@fundacionmundomarino),

Korytnačka vylúčila spolu už 13 gramov plastového odpadu. Podľa veterinárov sa jej stav postupne zlepšuje. Posledné dni jej dávajú jesť šalátové listy a morské riasy. 

Odporúčané
Plastovým slamkám na Slovensku odzvonilo. Tieto jednorazové plasty budú od roku 2021 zakázané Plastovým slamkám na Slovensku odzvonilo. Tieto jednorazové plasty budú od roku 2021 zakázané 27. novembra 2019, 13:19

Kareta obrovská je jednou z najväčších korytnačiek žijúcich v oceáne. Nachádza sa najmä v krajinách s tropickým a subtropickým pásmom. Medzinárodná únia na ochranu prírody a prírodných zdrojov ju radí k ohrozeným druhom

Domov
Zdieľať
Diskusia