Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2020, 20:53
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Januárový prieskum AKO: Ficov Smer by získal menej ako 18 %, stúpa extrémistická ĽSNS a výrazne sa prepadla koalícia PS/Spolu

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Agentúra AKO zverejnila najnovší prieskum volebných preferencií politických strán pred parlamentnými voľbami.

V porovnaní s novembrovým prieskumom agentúry AKO si pohoršilo hneď niekoľko strán. Januárové výsledky naznačujú víťazstvo Smeru, ktorý z 18,8 % nameraných pred dvoma mesiacmi klesol na 17,7 %. Polepšila si extrémistická ĽSNS, ktorá sa ocitla na druhom mieste na úkor Za ľudí Andreja Kisku. Štvrté miesto patrí koalícii PS/Spolu, ktorej preferencie klesli výrazne – z novembrových 12,4 % na súčasných 9,10 %. Na piatom mieste je OĽaNO. 

Nasleduje Sme Rodina Borisa Kollára a SaS Richarda Sulíka. Nad hranicou zvoliteľnosti sa ešte nachádzajú strany KDH a SNS, pričom obom agentúra AKO namerala 6,2 %. Do parlamentu by sa neprebojoval Most-Híd ani Dobrá Voľba, MKS či Vlasť. Nad 1 % sa ešte dostala strana Socialisti.sk.

Prieskum si dala vypracovať televízia TA3 a prebiehal od 7. do 9. januára na reprezentatívnej vzorke 1000 ľudí. Rozhodnutých voličov je podľa výsledkov 64,8 %, určite by sa volieb nezúčastnilo 8,1 % opýtaných.  


Menej ako 1 % namerala prieskumná agentúra AKO stranám Demokratická strana, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Slovenské hnutie obrody, Máme toho dosť!, Hlas pravice, Starostovia a nezávislí kandidáti, 99 % – občiansky hlas, Slovenská liga, Solidarita – hnutie pracujúcej chudoby, Hlas ľudu a Práca slovenského národa.

Domov
Zdieľať
Diskusia