Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2020, 18:49
Čas čítania 0:45
Vl Mi

Youtuber PewDiePie chce pomôcť Austrálii, daroval 1 600 dolárov

OSOBNOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Švéd chce pomôcť v boji proti požiarom.

Stav je alarmujúci. V Austrálii zahynula už miliarda zvierat, niektorým druhom hrozí vyhynutie. Bude trvať celé desaťročia, než sa príroda spamätá, pričom v niektorých prípadoch už nemusí byť možné zabrániť úplnému vyhynutiu druhu.

Mnohí sa snažia pomôcť a prispievajú peniaze. Nielen bežní ľudia, ale aj známe osobnosti chcú priložiť ruku k dielu. Spravil tak aj jeden z najsledovanejších youtuberov PewDiePie, vlastným menom Felix Kjellberg.

Odporúčané
Pewdiepie spravil opäť vlastný YouTube Rewind a ľudia sú nadšení. Za 24 hodín má takmer 2 000 000 lajkov Pewdiepie spravil opäť vlastný YouTube Rewind a ľudia sú nadšení. Za 24 hodín má takmer 2 000 000 lajkov 30. decembra 2019, 22:12

V stredu na videoplatforme zverejnil klasický Youtube obsah „Keď sa zasmeješ, prehral si“. Tentokrát si pravidlá ale trochu upravil, keď sa zasmial, musel prispieť. Počas videa sa zasmial niekoľkokrát a nakoniec pomohol v boji proti požiarom sumou 1 600 dolárov.

Najskôr tvrdil, že za každé zasmiatie daruje 1 dolár. „Takže ak sa budem smiať, venujem dolár. Viem, viem, som dobrosrdečný,“ vraví vo videu ironicky. Nezasmial sa ale ani 20-krát. „Teraz sa cítim ako pako. Darujem teda 1600 dolárov inštitúcii Wildfire Emergency Appeal.“

Známe osobnosti chcú jednoducho pomôcť a snažia sa využiť všetky možnosti, ktoré by mohli ľudí motivovať k darovaniu. Americká influencerka Kaylen Wardová zverejnila výzvu, že každému, kto pošle 10 dolárov na boj proti požiarom, zašle svoje nahé fotky. Vyzbierala viac než milión dolárov a musela ju po pár dňoch odvolať. Dôvod je jednoduchý, nestíha vybavovať žiadosti. Nuž, účel svätí prostriedky.

Domov
Zdieľať
Diskusia