Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2020, 15:48
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Miley Cyrus urovnala 300-miliónovú žalobu za údajné skopírovanie jedného z najväčších hitov

HUDBA MILEY CYRUS
Uložiť Uložené

Popová speváčka a autor piesne z roku 1988 sa dohodli mimosúdne.

Miley Cyrus má za sebou pravdepodobne najturbulentnejší rok vo svojom živote, hlavne ak príde reč na vzťahy. Ukončila manželstvo s Liamom kvôli modelke, nakoniec však aj tento vzťah stroskotal a jej srdce si získal ďalší spevák Cody Simpson. Popri tom si našla čas aj na nahrávanie nových skladieb, jednu dokonca venovala aj bývalému manželovi v snahe vysvetliť, čo sa deje s jej pocitmi. 

Okrem toho jej právnici riešili žalobu, ktorá sa týkala údajného skopírovania skladby We Can't Stop z roku 2013. V marci 2018 sa ozval Michael May, podľa ktorého skladba populárnej speváčky pripomína v niektorých prvkoch reggae skladbu We Run Things z roku 1988. 

May sa obrátil na súd kvôli tomu, že Miley Cyrus a vydavateľstvo patriace pod Sony spreneverilo jeho hudobný prínos a dôkazom má byť aj skutočnosť, že speváčka použila frázu

„We run things. Things don't run we,“ ktorú May v originále spieva ako „We run things. Things no run we.“

Odporúčané
Z angíny operácia hlasiviek. Miley Cyrus bude musieť byť niekoľko týždňov ticho, odkladá aj nahrávanie albumu Z angíny operácia hlasiviek. Miley Cyrus bude musieť byť niekoľko týždňov ticho, odkladá aj nahrávanie albumu 10. novembra 2019, 15:32

300-miliónovú žalobu, ktorej výška súvisela hlavne s enormným úspechom skladby Miley Cyrus, sa nakoniec podarilo mimosúdne urovnať, informuje Yahoo. Michael May, speváčka a jej vydavateľstvo podali krátko po novom roku na súde v Manhattane spoločné ustanovenie, ktoré definitívne zastavilo súdny spor, čo znamená, že už ho nie je možné znovu rozbehnúť.

Zatiaľ nie je známe, koľko peňazí May dostal, keďže ani jedna strana nechcela situáciu bližšie komentovať. Z dokumentov z 12. decembra však vyplýva, že dohoda o urovnaní sporu súvisela práve s finančným vyrovnaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia