Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2019, 18:06
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Katolíci nahlásili reklamu propagujúcu DJ-ku B-Complex, vraj haní národný symbol

HUDBA
Uložiť Uložené

Reklamy kontroluje Arbitrážna komisia Rady pre reklamu (AK RPR).

Ak sa ti nepáči reklama, môžeš ju nahlásiť na stránke AK RPR. Stačí vyplniť formulár sťažnosti a rada ako orgán etickej samoregulácie v oblasti reklamy posúdi tvoju sťažnosť a zistí, či došlo k porušeniu Etického kódexu reklamnej praxe platného na území SR.

Rada sa naposledy zaoberala štyrmi reklamami, jednou z nich bol plagát na facebookovom evente Nadácie Cvernovky. Ten sa volal HELLOQUEEN 2019 a AK RPR zaevidovala niekoľko sťažností. „Prvý sťažovateľ má za to, že reklama hanlivým spôsobom parafrázuje národný symbol, patrónku katolíckych veriacich a tiež národný symbol Slovenskej republiky "pietu Sedembolestnej Panny Márie". Týmto spôsobom dehonestuje náboženské cítenie katolíckych veriacich na Slovensku a tiež symbol Slovenskej republiky,“ píše v správe rada.

Odporúčané
Pewdiepie si dáva pauzu od YouTube. Vraj je už unavený a musí si na dlhší čas odpočinúť Pewdiepie si dáva pauzu od YouTube. Vraj je už unavený a musí si na dlhší čas odpočinúť 16. decembra 2019, 13:12

Druhá sťažnosť bola rade doručená od tvoriaceho sa Združenia slovenských katolíkov. „Združenie protestuje proti zneváženiu Sedembolestnej Panny Márii a jej syna Ježiša Krista na plagáte propagujúcom „divoký žúr“. Hlavná postava na plagáte štylizujúca sa ako kráľovná pekiel v imitovanom zobrazení piety znevažuje ako matku Ježiša Krista, v katolícke cirkvi chápanú ako Kráľovnú nebies, tak aj jej syna ležiaceho v jej náručí,“ opisuje sťažnosť rada.

Katolíci nahlásili reklamu propagujúcu DJ-ku B-Complex, vraj haní národný symbol. Sťažnosť neprešla
Katolíci nahlásili reklamu propagujúcu DJ-ku B-Complex, vraj haní národný symbol. Sťažnosť neprešla Zdroj: Nová Cvernovka

Podľa tretieho sťažovateľa reklama hrubo hanobí kresťanské náboženstvo, slovenský národ, katolícke vierovyznanie a katolícku tradíciu na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia