Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 19:26
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

25-ročný Slovák sa pokúsil zavraždiť oboch svojich rodičov. Útok prežili a zavolali políciu, mužovi hrozí až doživotie

NEWS MASOVÍ VRAHOVIA SLOVENSKO VRAŽDA
Uložiť Uložené

Na vlastných rodičov vybehol s nožom v ruke.

V okrese Trebišov obvinili z obzvlášť závažného zločinu 25-ročného mladíka, ktorý sa pokúsil zavraždiť oboch svojich rodičov. Útok nožom prežili a sami si zavolali políciu. Muža zadržali, hrozí mu až doživotie. O rodinnej dráme informuje TV Markíza.

Zaútočil na vlastných rodičov s nožom v ruke

Dvadsiatnik sa v sobotu so svojím otcom pohádal. V hneve ho najskôr udrel do tváre, kvôli čomu 61-ročný muž spadol na zem. Neskôr ho opakovane bodal do krku nožom, až kým sa neprestal hýbať. „Potom sa s nožom obrátil na matku, a aj napriek tomu, že sa jeho útokom bránila, spôsobil jej niekoľko rezných rán v oblasti krku, ramien a rúk,“ informovala v pondelok Markízu košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Krvavý útok obaja rodičia prežili a sami si zavolali pomoc. Policajti im podali nevyhnutnú prvú pomoc, kým prišla záchranka. Previezli ich do nemocnice. Prežijú, no zo zranení sa budú liečiť viac ako šesť týždňov.

Odporúčané
Slováci vyzbierali obetiam tragédie v Prešove stovky tisíc, firma ponúka postele zadarmo. Čo sa udialo od explózie o 12:12:52? Slováci vyzbierali obetiam tragédie v Prešove stovky tisíc, firma ponúka postele zadarmo. Čo sa udialo od explózie o 12:12:52? 8. decembra 2019, 10:31

Polícii sa podarila zadržať aj útočníka, našli ho na dvore rodinného domu. Teraz je v cele policajného zaistenia, prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Ide o obzvlášť závažný zločin, pretože bol spáchaný na chránených osobách. Medzi chránené osoby patria napríklad deti, tehotné ženy, ľudia starší ako 60 rokov, verejní činitelia, ale aj blízke osoby vrátane rodičov.

Vyšetrovateľ už spracoval aj podnet na stíhanie.  Mladému východniarovi hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody až na doživotie.

Domov
Zdieľať
Diskusia