Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2019, 15:00
Čas čítania 0:00
Vojtěch Vanda

Krvným testom odhalíme rakovinu za niekoľko hodín, tvrdí japonská firma Toshiba

NEWS JAPONSKO
Uložiť Uložené

Japonci prichádzajú s objavom, ktorý by mohol čoskoro zachraňovať životy.

Japonská firma Toshiba vydala prohlášení, že vyvinula krevní test, který by měl být schopný na 99 % určit různé druhy rakoviny z krevního testu v rámci hodin. S informací přišel zpravodajský server NHK WORLD - JAPAN.

Odporúčané
Začala ho bolieť noha, no myslel si, že je to z preťaženia. Ferovi v mladom veku diagnostikovali rakovinu (Rozhovor) Začala ho bolieť noha, no myslel si, že je to z preťaženia. Ferovi v mladom veku diagnostikovali rakovinu (Rozhovor) 26. septembra 2019, 14:11

Vědci nadnárodního výrobního gigantu Toshiba přišli ve spolupráci s Tokijskou lékařskou univerzitou (TMU) a Národním rakovinovým centrem (NCC) na malý zázrak. Pomocí testů, které měří koncentraci mikroRNA, jež vylučuje rakovinotvorné buňky, jsou schopni určit až 13 různých rakovin, a to v jejich brzkém stádiu.

Nálezy se zkoumají tak, že se získané vzorky pacientů vloží do malého zařízení, které dokáže vykalkulovat výsledky v rámci dvou hodin. Výzkumníci jsou tak prý schopni zjistit včas například rakovinu slinivky břišní, žaludku nebo prsu. Jsou také přesvědčeni, že by toto zařízení mohlo i snížit cenu zjišťovacích procedur rakoviny.

Odporúčané
Poisťovňa jej nechcela preplatiť liečbu rakoviny, vyzbierali sa na ňu ľudia. 33-ročná Katka v nedeľu zomrela Poisťovňa jej nechcela preplatiť liečbu rakoviny, vyzbierali sa na ňu ľudia. 33-ročná Katka v nedeľu zomrela 24. novembra 2019, 17:18

Toshiba se proto zaměří v nejbližší době na další testování zařízení, aby se mohlo dostat do prodeje v rámci blízkých let.

Domov
Zdieľať
Diskusia