Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
24. novembra 2019, 17:18
Čas čítania 0:00

Poisťovňa jej nechcela preplatiť liečbu rakoviny, vyzbierali sa na ňu ľudia. 33-ročná Katka v nedeľu zomrela

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Katka, bohužiaľ, boj s rakovinou v priebehu dnešného dňa prehrala.

Začiatkom októbra sme ťa informovali o prípade 33-ročnej Kataríny, ktorá na sociálnej sieti napísala, že jej poisťovňa odmietla preplatiť liečbu rakoviny. Postupom času sa jej na lieky preto začali skladať ľudia z celého Slovenska.

Stále bojujem, robím čo môžem, som stále v nemocnici,“ napísala Katarína pred štyrmi dňami na svojom Instagrame. V priebehu víkendu však mladá Slovenka zákernej chorobe podľahla. Jej poslednú fotografiu na sociálnej sieti za posledné hodiny zaplavili mnohé komentáre vyjadrujúce úprimnú sústrasť.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Stále bojujemrobím čo môžem❤som stále v nemocnici.

Príspevok, ktorý zdieľa Katresinsta (@katresinsta),

S prvou chemoterapiou začala Katarína v auguste 2018, choroba sa jej však vrátila, a tak si musela prejsť tým istým procesom znova. Tretia chemoterapia ju ale podľa vlastných slov položila už na kolená. 

S chemoterapiou nakoniec prestala, no podľa testov jej mohla pomôcť imunoterapia. Tú jej však poisťovňa neschválila. Odvolala sa, no čas hral proti nej. Jedna dávka jej lieku stála 4-tisíc eur, a preto jej v danej dobe veľmi pomohli príspevky od cudzích ľudí.

15. marca 2024, 10:00 Čas čítania 2:06 Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka Hľadajú sa mladí ľudia, ktorí v roku 2023 urobili dobrý skutok. Nominuj ich na Férový čin roka

25. októbra jej žiadosť nakoniec schválila aj poisťovňa. Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) schválila žiadosť o úhradu lieku Keytruda pre svoju vážne chorú poistenku. V tomto medializovanom prípade sa dali veci do pohybu po tom, keď zdravotná poisťovňa dostala od ošetrujúceho lekára kompletnú žiadosť o úhradu lieku,“ napísali vo vyjadrení. Ani táto pomoc však nestačila na to, aby Katka svoj boj s rakovinou vyhrala.

Domov
Zdieľať
Diskusia