Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2016, 10:45
Čas čítania 0:00
Simon K.

Kulturistická legenda Kevin Levrone hlási veľkolepý návrat na Mr. Olympia 2016. Je za tým len srdce šampióna alebo niečo viac?

ZDRAVIE KULTURISTIKA
Uložiť Uložené

A nie ako hosť, ale ako súper Phila Heatha a ostatnú kulturistickú elitu.

Dnes svetom kulturistiky otriasla poriadne vzrušujúca informácia legendárneho kulturistu menom Kevin Levrone. Počas IFBB Pittsburgh Pro totiž ohlásil svoj návrat medzi elitu! A nie, nebude hosť, bude súperiť na elitnom pódiu medzi menami ako Dexter Jackson, Phil Heath či Shawn Roden. Kevinova genetika je na úplne inom leveli, je to vynikajúci kulturista s krásnym pózovaním, no aktuálne má už 51 rokov. Zúčastnil sa 68 profesionálnych súťaží, 23-krát skončil na prvom mieste, 18-krát na druhom, v roku 1994 a 96 vyhral Arnold Classic a na Mr. Olympia skončil štyrikrát na druhom mieste (1992, 1995, 2000, 2002). Kulturistický dôchodok ohlásil pred trinástimi rokmi. Je to jeden z kulturistov, pri ktorom stále nikto netuší, prečo nevyhral, pretože si to nejedenkrát zaslúžil.

Mike Matarazzo, Kevin Levrone, Ronnie Coleman

Kulturistická legenda Kevin Levrone hlási veľkolepý návrat na Mr. Olympia 2016. Je za tým len srdce šampióna alebo niečo viac?
Zdroj: www.musclesprod.com

V každom prípade, mnoho ľudí berie tento návrat ako epické oznámenie pre všetkých fanúšikov bodybuildingu a pre fanúšikov Kevina. Poďme ale spoločne rozmýšľať nahlas a tak trochu konšpirovať. Už minulý rok otriasla Olympiou jedna správa, ktorá však nahnevala takmer všetkých zo sveta kulturistiky. Vylúčenie Kai Greena bol totiž krok IFBB, ktorý neocenil asi nikto, možno iba skalní fanúšikovia Phila Heatha. Slovné spojenie "špinavá politika" sa zrazu skloňovalo v každej diskusii, na každom fóre a pod každým obrázkom spojeným s Mr. Olympia. Je teda návrat Kevina Levrona len ďalší politický krok IFBB? Pýtajú sa mnohí. Ale poďme na to ešte z iného uhla. Len pár dní dozadu uviedol Kevin na svojom Instagrame veľmi príjemný príspevok.

Kulturistická legenda Kevin Levrone hlási veľkolepý návrat na Mr. Olympia 2016. Je za tým len srdce šampióna alebo niečo viac?
Zdroj: @kevinlevrone

Najprv niečo o tomto príspevku, ak ti nevyhovuje angličtina. Levrone oznámil sériu doplnkov výživy Levrone Signature Series, ale zároveň sa rozpísal o "novom" prístupe ku tréningom a strave, pretože sa v poslednom období zaoberal aj výskumami. Levrone uznal, že starý kulturistický štýl typu "jedna svalová partia denne" nemusí byť najlepšia cesta, ako si niekedy myslel. Tiež to, že jesť len clean jedlá ako napríklad kuracie mäso s brokolicou nie je jediná cesta, ako mať výsledky, ktoré by chcel. Priznáva, že doba ide vpred a dnes máme rôzne prístupy a hlavne vedecky potvrdené informácie, takže veľmi rád presedlal na flexibilný štýl stravovania (IIFYM), o ktorom sme vám písali článok dávnejšie a ktorý mu zároveň predstavil jeho dobrý priateľ. Dodáva, že bol očarený spôsobom flexibilného stravovania v zdravej a vyváženej miere  bez zbytočných obmedzení v strave či pripadných prežiaracích období, kedy človeku jednoducho prepne a zrazu zje všetko a v gigantických množstvách. Teraz už vie, že si môže dať aj to, na čo má chuť bez zbytočného stresu a zrútenia jeho plánu. Pretože dokáže zahrnúť do svojho kalorického príjmu, resp. jedálnička akékoľvek jedlá, dokáže plniť svoje aktuálne ciele bez akýchkoľvek problémov.

Odporúčané
Veteráni kulturistiky kedysi a dnes (FOTO). Od posilňovne ich neodradil vek ani amputácia nohy Veteráni kulturistiky kedysi a dnes (FOTO). Od posilňovne ich neodradil vek ani amputácia nohy 3. decembra 2023, 16:30

Teraz však späť k nedeľným konšpiráciám. Jednak sa nám naozaj páči, že ide o ďalšieho legendárneho kulturistu, ktorý uznal, že "clean eating" nie je zrovna jediný a najlepší spôsob stravovania a môže nás naučiť kľúčové fakty o výžive, no na druhej strane sa vynára otázka: „Je jeho návrat na pódium taktika, ktorá mu pomôže získať opätovnú pozornosť, ako tomu bolo pred rokmi a zároveň povedomie o jeho doplnkoch výživy, na ktorých môže na staré kolená ryžovať?“ Avšak, pokojne môže ísť o taktiku IFBB, ktorá po minuloročnom fiasku nechce prísť o fanúšikov a potenciálne peniaze. Táto taktika však dokonale podporila aj Kevina. Alebo slovo "politika" je zbytočné skloňovať a jednoducho má srdce šampióna a chce si užiť návrat a súperiť medzi už teraz legendárnmi bodybuildermi? Nechceme nič a nikoho súdiť, čo sme ani nespravili, len pridávame informácie, ktoré aktuálne poznáme a o ktorých ste možno nevedeli. Názor nech si každý utvorí sám a pokojne sa ním môžete podeliť v komentároch nižšie.

Tak či onak, želáme Kevinovi veľkolepý a úspešný návrat a naše srdcia si získal aj vďaka nedávnemu spomínanému príspevku na Instagrame.

Domov
Zdieľať
Diskusia