Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2019, 14:03
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Video zachytáva ako policajt z Arizony násilne pritláča na zem 15-ročného chlapca, ktorý má amputované všetky končatiny

NEWS POLICAJT
Uložiť Uložené

To všetko preto, lebo prevrátil kôš.

Krajské oddelenie šerifa v Arizone sa momentálne zaoberá skutočne znepokojujúcim videom zo skupinového domova. V USA sa pod názvom „group home“ označujú domovy pre ľudí, ktorí nie sú schopní žiť bez asistencie iných a potrebujú neustálu starostlivosť.

V jedno ráno na konci septembra zamestnanec takéhoto skupinového domova zavolal na políciu, informuje The Guardian. Nahlásil, že jeden z tínedžerov, ktorí v domove bývajú, Immanuel, prevrátil kôš na odpadky. Šerif, ktorý telefón zdvihol predpokladal, že problém je v narušovaní pokoja a preto, keď dorazil na miesto, chcel chlapca zatknúť.

 

Práve to je vidieť na videu z telefónu, ktoré nahrával iný chlapec. Na zázname jasne vidíš policajta, ktorý kľačí a pri zemi drží chlapca. Immanuel sa veľakrát zo zovretia snaží vymaniť a kričí, nech ho pustí, no policajt ho hrubou silou drží na mieste. Okrem násilia ho uráža aj verbálne a zvyšuje hlas.

Immanuel je pätnásťročný chlapec, ktorého opustili rodičia a má amputované všetky končatiny. Chlapec, ktorý video natáča, sa volá CJ. Policajt naňho kričí nech odloží telefón a ide do izby, no chlapec povie, že ešte nedojedol cereálie a teda nemôže. Neskôr k nemu policajt príde a začne ho zatýkať, CJ sa žiadnym spôsobom nebráni, no aj tak ho sotí do steny.

Odporúčané
Slovák fyzicky a psychicky týral ženu 2 mesiace. Nezabrala komunikácia agresívneho muža s vyjednávačom, musela zasiahnuť polícia Slovák fyzicky a psychicky týral ženu 2 mesiace. Nezabrala komunikácia agresívneho muža s vyjednávačom, musela zasiahnuť polícia 1. septembra 2019, 13:00

Oboch tínedžerov zatkli a vzniesli proti ním obvinenia, avšak potom, čo sa objavilo video z incidentu, všetky obvinenia stiahli. Oddelenie po zahliadnutí videa prisľúbilo, že policajt bude predmetom interného vyšetrovania. Chlapci sa môžu sami rozhodnúť, či chcú proti policajtovi začať právne konanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia