Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2019, 16:22
Čas čítania 0:00
Vl Mi

K plastovým príborom ľudia dávajú vytlačenú Gretu so slovami How Dare You! Nazvali to Greta shaming

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ ŽIVOTNÉ PROSTREDIE
Uložiť Uložené

Blíži sa nový hit na sociálnych sieťach?

16-ročná aktivistka Greta Thunberg je dnes už pomerne známa osoba a len málokto o nej nič nepočul. Za posledný rok sa jej totiž podarilo rozprúdiť debaty o tom, kam ako ľudstvo smerujeme a čo musíme spraviť, aby sme nezničili planétu. Mnohé jej činy a vyjadrenia sa stali virálnymi, o čom svedčí aj fakt, že má mnoho podporovateľov, no aj takých, ktorí ju príliš nemusia.

V Izraeli vymysleli celkom úsmevný trik, ako ľudom pripomenúť, aby sa nesprávali bezohľadne k našej planéte. Vytlačili si podobizeň aktivistky a fotografiu položili k jednorazovým príborom či iným neekologickým veciam.

Odporúčané
Stretnutie s Donaldom Trumpom by bola strata času, tvrdí Greta Thunberg. Nemá v pláne vysvetliť mu, o čom je klimatická kríza Stretnutie s Donaldom Trumpom by bola strata času, tvrdí Greta Thunberg. Nemá v pláne vysvetliť mu, o čom je klimatická kríza 5. novembra 2019, 9:41

Výzva to síce nie je, no v krajine sa stala takáto srandička celkom populárnou. Začala s tým  jedna jeruzalemská spoločnosť, ktorá chcela takýmto spôsobom upozorniť svojich zamestnancov, aby prehodnotili svoje návyky. 

Výraz How Dare You tak trochu zľudovel po vášnivom prejave Švédky počas nedávneho klimatického summitu. No a vznikli aj desiatky meme obrázkov, ako zazerá na amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten ju na verejnosti niekoľkokrát verejne zosmiešňoval. Ona sa zas pred pár dňami vyjadrila, že sa s ním neplánuje stretnúť, vraj by to nemalo žiadny zmysel. Teraz sa však aktivistka prihovára cez trefný odkaz na papieri, čo by mohlo mať efekt. Minimálne už len to, že sa ľudia zamyslia.

Domov
Zdieľať
Diskusia