Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2016, 17:50
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Uvidíme spojenie Mimoňov a Kung Fu Pandy? NBCUniversal totiž odkupuje DreamWorks Animation

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Uvidíme pár zaujímavých crossoverov?

Iba nedávno sa na svetlo sveta dostali informácie o masívnom odkúpení jedného z posledných nezávislých štúdií pod krídla obrovského giganta. Správne, reč je o DreamWorks Animation (majú na svedomí Madagascar, Kung Fu Pandu, How To Train Your Dragon či Shreka) a NBCUniversal. Tí síce majú svoje vlastné štúdio určené pre animáky s názvom Illumination Entertainment (Despicable Me, Minions), avšak spojenie s jednou z najznámejších značiek animovaných filmov im určite nebude na škodu. Cena bola vyčíslená na gigantických 3.8 miliárd amerických dolárov.

„DreamWorks Animation bude obrovským prínosom pre NBCUniversal." povedal Steve Burke, ktorý je CEO firmy. „Jeffrey Katzenberg vytvoril dynamickú filmovú značku a obrovské množstvo bohatých projektov. Veríme, že DW nám pomôže rozvíjať našu filmovú, televíznu ale aj zábavnú divíziu (zábavné parky, ktorými je Universal známy) a množstvo iných produktov na roky dopredu. Nesmierne sa tešíme aj z úžasného úspechu, ktorý zožalo naše Illumination Entertainment a cítime, že po spojení budú naše výsledky v budúcnosti ešte lepšie. Sme taktiež nadšení z toho, že zakladateľ Illumination, Chris Meledandri, bude pomáhať riadiť vývoj DW Animation v budúcnosti."

Uvidíme spojenie Mimoňov a Kung Fu Pandy? NBCUniversal totiž odkupuje DreamWorks Animation
Zdroj: DreamWork Studios

Svoje nadšenie neskrýval ani Jeff Katzenberg, zakladateľ a CEO DreamWorks Animation. Ten totiž zháňal kupcu už dlho a povrávalo sa napríklad, že by sa nebránil ani spojeniu s Hasbro. „Posledné dve dekády som so svojim tímom strávil budovaním firmy DW Animation na jednu z najmilovanejších svetových značiek. Môžem povedať, že NBCUniversal je perfektným domovom pre našu spoločnosť, ktorý bude zachovávať náš odkaz, ducha našich filmov a využije tento potenciál naplno." Týmto optimistickým slovám sa nemôžeme čudovať. Ako odstupné dostane niečo okolo (zaslúžených) 22 miliónov a stane sa konzultantom pre túto vetvu štúdií. Taktiež dostane aj vysokú pozíciu v pomerne neznámom oddelení DreamWorks New Media, ktoré bude spravovať Awesomeness TV a NOVU.

Vieme však, že za všetkým sa dá nájsť kus politiky, čo je vo svete biznisu úplne logické. Ako informuje magazín LA Times, táto zmluva má za úlohu zväčšenie vplyvu Universalu na čínskom filmovom trhu, kde má DW vybudovanú solídnu základňu a ako iste viete, Čína je pre dnešné štúdiá obrovským lákadlom. Tak či onak, dnes hýbu svetom všemožné crossovery a spojenia. Je teda možné, že sa dočkáme spojenia Mimoňov s Madagascarom/Kung Fu Pandou? Despicable Me s Megamind? My si myslíme, že určite áno. Momentálne zmluva ešte uzavretá nie je, keďže sa čaká na odsúhlasenie príslušnými úradmi, no podľa odhadov by sa celá transakcia mala vykonať do konca roku 2016. Čo si o tom myslíte?

Domov
Zdieľať
Diskusia