Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2017, 20:45
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Edgar Wright prezradil, čo stálo za jeho odchodom z marvelovky Ant-Man. Prečo dal projektu zbohom a ako to pomohlo jeho novinke Baby Driver?

FILMY A SERIÁLY EDGAR WRIGHT
Uložiť Uložené

Wright potvrdil, že príliš originálni a svojskí režiséri to nemajú v štúdiovom systéme vždy ľahké.

Filmový svet momentálne žije vyhadzovom/odchodom Phila Lorda a Chrisa Millera zo sólovky o Hanovi Solovi kvôli „kreatívnym nezhodám“. Diváci si však určite pamätajú, že podobnou cestou si svojho času prešiel aj Edgar Wright s marvelovským kúskom Ant-Man (2015). Wright pracoval na scenári s Joeom Cornishom dôkladne a bol pripravený svoju víziu dostať do kín. Lenže vieme ako to dopadlo. Wright bol od začiatku natáčania len niekoľko mesiacov, Ant-Man bol už obsadený a čakalo sa na prvú klapku. Lenže vtedy sa do situácie vložil Marvel, ktorému sa Wrightova verzia nepozdávala, pretože bola príliš... ako od Edgara Wrighta. Výsledok? Režisér od projektu odišiel, opäť kvôli „kreatívnym nezhodám“, a žezlo po ňom prevzal Peyton Reed. Adam McKay prepísal scenár, film sa úspešne podarilo natočiť a poslať do sveta. Nešlo o neúspech, kritici a diváci Ant-Mana pomerne chválili, faktom ale je, že vo výslednom diele ostalo z Wrightovej vízie veľmi málo, ak vôbec niečo.

Edgar Wright prezradil, čo stálo za jeho odchodom z marvelovky Ant-Man. Prečo dal projektu zbohom a ako to pomohlo jeho novinke Baby Driver?
Zdroj: Marvel Studios

Režisér sa následne vrhol na svoj originálny projekt - gangsterskú komédiu Baby Driver, za ktorú nedávno získal ovácie od divákov aj recenzentov. Pred pár dňami sa ale vrátil do minulosti a zaspomínal si, ako to vlastne okolo Ant-Mana bolo a čo sa vlastne pokazilo.

Odporúčané
RECENZIA: Last Night in Soho RECENZIA: Last Night in Soho 16. novembra 2021, 13:30

„Myslím, že diplomatická odpoveď by bola: Chcel som urobiť marvelovku, ale nemyslím si, že oni chceli film od Edgara Wrighta,“ poznamenal režisér. „Rozhodnutie odísť bolo naozaj zdrvujúce, obzvlášť po tom, čo sme na tom s Joeom Cornishom tak dlho pracovali.

Dodal, že na Ant-Manovi pracoval priebežne asi osem rokov, po premiére záverečného dielu "Cornetto trilógie" The World’s End, sa však na rok do marvelovského projektu ponoril naplno. Bol som režisér aj scenárista, lenže oni chceli urobiť vlastný návrh scenára bezo mňa. Bolo to pre mňa ťažké stráviť, keďže som predtým napísal všetky svoje predchádzajúce snímky. V takýchto prípadoch, keď pracujete ako režisér na objednávku a ste v tom projekte vlastne omnoho menej emocionálne zaangažovaní, začnete premýšľať: prečo tu vôbec som?

Edgar Wright prezradil, čo stálo za jeho odchodom z marvelovky Ant-Man. Prečo dal projektu zbohom a ako to pomohlo jeho novinke Baby Driver?
Zdroj: TriStar Pictures

Napokon ale poznamenal, že mu jeho odchod aspoň umožnil venovať sa Baby Driverovi: „Pozitívne na tom je, že som sa pohol s Baby Driverom. Scenár som mal už dlhšie napísaný. Iróniou je, že som si predtým myslel: 'No, keď bude tá marvelovka úspešná, aspoň budem mať dosť prostriedkov na nakrútenie Baby Drivera'. Napokon som žiadnu marvelovku neurobil, ale Baby Drivera som na plátno dostal. Dokonca so štúdiom, ktoré autorské filmy príliš neprodukuje.“

Tiež doplnil, že po jeho odchode z produkcie Ant-Mana s ním zo solidarity odišla aj väčšina jeho spolupracovníkov zo štábu. Pre Edgara teda bolo dôležité zapriahnuť do nového projektu nielen seba, ale aj svojich kolegov. Na Baby Driverovi tak pracoval práve ten štáb, ktorý mal svojho času dohliadnuť na Ant-Mana.

Napokon - a v tom nám dávajú za pravdu aj doterajšie ohlasy - je možno lepšie, že Wright Ant-Mana nenatočil. Predsa len, išlo o projekt, kde by vizionár jeho typu svoj talent asi len ťažko uplatnil. Baby Driver však vyzerá omnoho originálnejšie, živelnejšie, zábavnejšie a vizuálne podmanivo. Skrátka, Edgar Wright v najlepšej forme! Na Slovensku si jeho novinku užijeme 27. júla (červenec) 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia