Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2017 o 19:02
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Oscarový dokumentarista Errol Morris sa v novom seriáli pozrie na experimentovanie CIA s LSD počas studenej vojny

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Wormwood od Netflixu dorazí ešte tento rok.

Kultový dokumentarista Errol Morris zodpovedný napríklad za oscarový titul The Fog of War prichádza s novým projektom. Morris je tvorca je známy tým, že témy svojich dokumentov si starostlivo vyberá a venuje sa im podrobne. Inak tomu zrejme nebude ani v prípade seriálu Wormwood, ktorý vznikol pod hlavičkou Netflixu.

V tomto seriáli sa Morris trochu bližšie pozrie na neslávne experimentovania CIA s LSD v 50. rokoch a konkrétne otvorí aj prípad zamestnanca CIA Franka Rudolpha Olsona, ktorý vyskočil z okna svojho hotela po tom, čo mu bolo tajne podané LSD. Jeho synovia v roku 2012 vzniesli v tomto prípade obvinenie proti americkej vláde. Seriál nebude klasicky strihnutým dokumentom, ale bude obsahovať aj hrané pasáže a rekonštrukcie kľúčových udalostí. V nich uvidíme hercov, ako s Peter Sarsgaard, Molly Parker, Christian Camargo, Scott Shepherd, Tim Blake Nelson, Bob Balaban, Jimmi Simpson a Michael Chernus. Premiéra je stanovená na 15. decembra (prosinec) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia