Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2017, 16:11
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Riz Ahmed z Rogue One by si rád zahral Hamleta. Privedie jeho odvážnu víziu k životu Netflix?

FILMY A SERIÁLY HAMLET
Uložiť Uložené

Nová verzia klasickej Shakespearovej hry by sa mala odohrávať v súčasnom Londýne.

Divadelné hry Williama Shakespearea sú pre filmárov vďačnou témou už roky. Po vydarenom Macbethovi s Michaelom Fassbenderom nás čaká ďalšia adaptácia slávneho dramatika. Tentokrát padla voľba na klasickú hru Hamlet, na ktorej pracuje herec Riz Ahmed (Rogue One: A Star Wars Story) spolu so scenáristom Mikeom Lessliem (Macbeth). Ahmed je momentálne uprostred rokovaní s Netflixom, ktorý by mohol jeho víziu priviesť k životu. Pokiaľ sa však tešíte na historické reálie, asi vás sklameme. Ahmed totiž pripravuje modernú adaptáciu, zasadenú do súčasného Londýna. Dej sa bude odohrávať v dobe politickej a ekonomickej neistoty a bude tiež skúmať témy rodinnej cti, morálnej povinnosti a korupcie v panovníckych rodoch. Samotný Ahmed by si rád zahral hlavnú rolu.

Zasadenie Shakespeareových hier do súčasnosti nie je žiadnou novinkou. Stačí si spomenúť na známu adaptáciu Rómeo a Júlia od Baza Luhrmanna či Macbetha od Geoffreyho Wrighta. Samotný Hamlet sa už tiež dočkal modernizácie - v roku 2000 ju nakrútil Michael Almereyda a hlavnú rolu si zahral Ethan Hawke. V minulosti Hamleta stvárnili herci, ako Laurence Olivier či Nicol Williamson. Známa je tiež snímka Franca Zeffirelliho z roku 1990 s Melom Gibsonom či film Kennetha Branagha z roku 1996. Ako sa vám pozdáva myšlienka nového stvárnenia klasickej hry?

Domov
Zdieľať
Diskusia