Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2018, 19:46
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režisér úspešného hororu Geraldova hra by rád sfilmoval aj ďalšie Kingove knihy. Do úvahy prichádza aj pokračovanie kultového Osvietenia

FILMY A SERIÁLY GERALD'S GAME
Uložiť Uložené

Dočkáme sa sequelu Osvietenia v podaní Mikea Flanagana?

Režisér Mike Flanagan (Hush, Oculus) sa tento rok pripomenul vydarenou adaptáciou románu Stephena Kinga Geraldova hra (naša recenzia tu). Kritiky aj divácka odozva boli priaznivé, takže Flanagan by rád z Kingovho rozsiahleho protfólia sfilmoval ďalší titul, konkrétne román Doctor Sleep, ktorý je voľným pokračovaním kultového Osvietenia. Hlavným hrdinom je už dospelý Danny Torrance. Ten sa snaží vyrovnať s ťaživými spomienkami na svojho mŕtveho otca Jacka. To však nie je jediný titul, ktorý Flanagana láka.

„Najviac by som chcel natočiť adaptácie kníh Doktor Spánok a Príbeh vdovy Lisey,“ prezradil Flanagan. „V oboch prípadoch preto, lebo sa dokážem veľmi stotožniť s postavami. Príbeh vdovy Lisey je strhujúca kniha, nádherná analýza manželstva. A, čo sa týka Dannyho Torrancea, no, kto by sa nechcel vrátiť do jeho sveta?“

Samotný Príbeh vdovy Lisey je dokonca najobľúbenejším dielom samotného Kinga, a ten sa už stihol vyznať, že by príbeh veľmi rád videl sfilmovaný. Sequel Osvietenia síce nezískal také kvalitné recenzie, ale svojich fanúšikov si našiel. Medzi tými filmovými je navyše dobre známa majstrovská adaptácia od Stanleyho Kubricka. Prijali by ste ďalšie kingovky pod taktovkou Mikea Flanagana?

Domov
Zdieľať
Diskusia