Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2018, 23:42
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pútavý český horor prezentovaný formou desivej rozprávky o krutom potrestaní zločincov rozhodne nie je pre deti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

A žili šťastne až kým nepomreli? Tak touto vetou hororový kraťas Domovoj, v ktorom divákov sprevádza hlas tajomného rozprávača, určite nekončí.

Hovorí sa, že aj malý šašo vie urobiť veľké divadlo. Dvojnásobne to platí pri amatérskych filmových projektoch, ktoré síce neoplývajú hollywoodskym rozpočtom, ale za to vedia prekvapiť svojou kreatívnou stránkou. Svetlým (alebo skôr temným) príkladom je krátkometrážny český horor Domovoj.

Tomuto nenápadnému projektu sa na prehliadke alternatívnych filmov PAFF v Pezinku podarilo v jednohlasnej voľbe obdržať cenu poroty a taktiež cenu divákov festivalu PAFF. Že sú tieto ocenenia skutočne oprávnenými sa ľahko môžete presvedčiť aj na vlastnej koži.

Slabším povahám však odporúčame film nepúšťať v nočných hodinách. V príbehu budete sledovať mrazivú rozprávku o babičke a strážcovi jej domu. Vďaka nemu trojica zlodejov veľmi rýchlo pochopí, že kradnúť sa jednoducho a skrátka nemá.

Snímka sa ešte pred Pezinským filmovým festivalom objavila napríklad aj na festivale krátkych filmov v Prahe. Mali ste tú česť stretnúť sa s ňou? Alebo je pre vás Domovoj čerstvou novinkou?

Domov
Zdieľať
Diskusia