Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2019, 11:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Trump tvrdí, že by jeho stenu proti imigrantom nepreliezli ani profesionálni horolezci. 75-ročný muž zorganizoval súťaž na replike

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Americký prezident sľuboval stenu na hraniciach s Mexikom, ktorú neprelezie žiadny utečenec.

Donald Trump sa už veľmi dlho snaží presadiť svoj nápad týkajúci sa vysokej steny, ktorá by mala oddeliť Mexiko od zvyšnej časti Ameriky. V roku 2018 napríklad portál Novinky informoval aj o tom, že jeho rozhodnutie už nabralo fyzickú podobu a on si prvýkrát prehliadol návrhy, ako by mohla stena proti imigrantom vyzerať. Jeho požiadavkou bolo , aby bola priehľadná a a nedala sa preliezť. 

Za svojím nápadom si stále stojí a pred pár dňami predstavil aj nový návrh steny na tlačovej konferencii. V rámci nej povedal, že vláda mala možnosť priehľadnú stenu s 1,5 metrovým plátom železa na vrchu otestovať na 20 profesionálnych horolezcoch a žiadny z nich si nevedel poradiť. 

Odporúčané
Nenávistný pohľad Grety Thunberg smerom k Trumpovi si ľudia zamilovali. Vzniklo množstvo vtipných obrázkov Nenávistný pohľad Grety Thunberg smerom k Trumpovi si ľudia zamilovali. Vzniklo množstvo vtipných obrázkov 24. septembra 2019, 18:01

75-ročnému Rickovi Weberovi sa však jeho slová nezdajú, a tak sa rozhodol zorganizovať súťaž, ktorá sa bude konať už o týždeň v regióne východného Kentucky, informuje Rockandice. Vďaka svojim dlhoročným inžinierskym skúsenostiam sa mu podarilo vytvoriť repliku steny nápadne podobnú tej, akú predstavil americký prezident. 

Verejnosť si tak bude môcť vyskúšať, či Donald Trump neklame. Do súťaže sa zapojí aj samotný Rick Weber, ktorý je ešte stále držiteľom horolezeckého certifikátu. 

Trump tvrdí, že jeho stenu proti imigrantom nepreliezli ani profesionálni horolezci. 75-ročný muž zorganizoval súťaž na replike
Trump tvrdí, že jeho stenu proti imigrantom nepreliezli ani profesionálni horolezci. 75-ročný muž zorganizoval súťaž na replike Zdroj: Rick Weber (Archív)
Domov
Zdieľať
Diskusia