Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2019, 17:41
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Konflikt v hre skončil smrťou. Gamera odsúdili za spoluúčasť na swattingu, počas ktorého zomrel nevinný človek

TECH
Uložiť Uložené

Hráč Call Of Duty sa konečne dočkal súdneho verdiktu.

V prípade smrtiaceho swattingu, ktorý sa odohral ešte v roku 2017, sa dočkávame ďalšieho rozsudku. Iba 19-ročnému gamerovi Caseymu Vinerovi americký súd udelil trest odňatia slobody na 15 mesiacov za spoluúčasť v celej veci. Ten totiž vnukol nápad kamarátovi Tylerovi Barrissovi k zavolaniu komanda SWAT do domu zavraždeného.

O prípade informuje stanica NBC. Swatting je v skratke žart využívaný proti vysielajúcim streamerom za účelom pobavenia divákov, kedy niekto počas streamu zavolá oddiel SWAT s tým, že daný človek je ozbrojený. Potom naživo sleduje, ako je prepadnutý.

V decembri 2017 vznikol konflikt medzi hráčmi Caseym Vinerom a Shanom Gaskillom v online hre Call Of Duty kvôli prehratej stávke za približne 1,30 €. Casey nebol schopný prijať svoju prehru a skontaktoval preto kamaráta Tylera Barrisa, ktorý mal už niekoľkoročné skúsenosti so swattingom.

Odporúčané
K majstrovi sveta vo Fortnite počas streamu nabehlo komando SWAT. Niekto nahlásil, že je doma ozbrojený K majstrovi sveta vo Fortnite počas streamu nabehlo komando SWAT. Niekto nahlásil, že je doma ozbrojený 13. augusta 2019, 10:29

Barris sa dal do reči so Shanom Gaskillom a podarilo sa mu z neho dostať jeho adresu. Vtedy však ešte netušil, že na tomto mieste už nejakú dobu Gaskill nebýva. V tom čase tam spoločne aj so svojou rodinou býval 28-ročný Andrew Finch, ktorého hlúpy žart a omyl v adrese stál život.

Barris zavolal na políciu, ohlásil vraždu, držanie rukojemníkov a zmienil adresu, kde už Gaskill nebýval. Polícia okamžite vyslala ozbrojené komando, ktoré obkľúčilo dom. Nevinný a nič netušiaci Andrew Finch vyšiel pred dom, dostal sa do konfliktu s políciou, behom ktorého člen komanda vystrelil. Finch nakoniec na následky strelných zranení zomrel.

Tyler Barris bol len pred pár mesiacmi odsúdený na 20 rokov väzenia a po novom si svoj rozsudok vypočul aj spolupáchateľ Casey Viner z amerického štátu Ohio. Okrem odňatia slobody na 15 mesiacov má gamer na dva roky obmedzenú hernú aktivitu. Doposiaľ bol Casey iba v podmienke, no súd aktuálne rozhodol o jeho vzatí do väzby.

Domov
Zdieľať
Diskusia