Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2019, 8:59
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Odveta za Pearl Harbor v podobe Bitky o Midway. Potopené lode a množstvo obetí boli cenou za víťazstvo

Odveta za Pearl Harbor v podobe Bitky o Midway. Potopené lode a množstvo obetí boli cenou za víťazstvo
Zdroj: Lionsgate
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vojna v Pacifiku mala niekoľko kľúčových bodov. Jedným z najvýraznejších bola Bitka o Midway.

Pol roka po neslávne známom útoku Japoncov na Pearl Harbor prichádza v rámci vojny v Pacifiku dôležitý medzník. Ním sa stala Bitka o Midway, ktorá prebiehala medzi 4. až 7. júnom 1942. Víťazstvo USA nad Japonskom v danom boji hralo dôležitú úlohu o konečnom výsledku konfliktov v Pacifiku.

Z tohto krátkeho opisu môžeš od novinky Rolanda Emmericha s názvom Midway očakávať historickú drámu zameranú na hrdinské činy amerických jednotiek. No a ako už vidno z čerstvej upútavky, režisér si pre nás pripravil obrovské množstvo výbuchov, napínavých bojov a obetavých činov príslušníkov armády USA. Dúfajme len, že na úkor slušnej akcie nebudeme ochudobnení aj o pútavý príbeh.

Z postu režiséra sa o film postaral spomínaný Roland Emmerich (Independence Day, Godzilla) a scenár k snímke napísal Wes Tooke (Colony, Jean-Claude Van Johnson). V upútavke si si mohol všimnúť aj niektoré známe hollywoodske tváre.

V Midway sa objavia herci, ako Woody Harrelson, Dennis Quaid, Patrick Wilson, Ed Skrein, Luke Evans, Luke Kleintank, Darren Criss, Nick Jonas, Mandy Moore, Aaron Eckhart, Keean Johnson, Tadanobu Asano a ďalší. Slovenská premiéra je plánovaná na 14. novembra (listopad) 2019. V susednom Česku budu môcť diváci Midway sledovať o sedem dní skôr. Viac sa o filme dočítaš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia