Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. septembra 2019, 10:57
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Jachta spolumajiteľa Microsoftu je na predaj za 325 miliónov dolárov

TECH MICROSOFT
Uložiť Uložené

Bazény, dvojica heliportov a malá ponorka sú samozrejmosťou.

Ikonou Microsoftu je síce jednoznačne Bill Gates, no nemalé zásluhy na rozvoji jednej z najznámejších technologických spoločností mal aj jej spoluzakladateľ Paul Allen

Američan však v roku 2018 zomrel a rodina sa teraz zbavuje jednej z jeho troch superjácht, ako informuje CNN.  

126-metrovú loď Octopus našli reportéri na dvoch špecializovaných portáloch Fraser a Burgess, ktoré sú akýmsi bazárom pre milionárov so záľubou v plávajúcom luxuse. Na oboch pri nej svieti cenovka 295 miliónov eur. 

Jachta spolumajiteľa Microsoftu je na predaj 325 miliónov dolárov
Jachta spolumajiteľa Microsoftu je na predaj 325 miliónov dolárov Zdroj: Flickr.com / Ken Hodge

Má dva heliporty, dokáže odviesť 26 hostí a 63 členov posádky, no a ťahá so sebou aj 18-metrovú ponorku pre 10 ľudí na podmorské dobrodružstvá. Loď samotná dokonca dostala certifikáciu, vďaka ktorej môže za malým ľadoborcom plávať aj cez zamrznuté územia.

Odporúčané
Najbohatší muži sveta Bill Gates a Warren Buffett si vyskúšali prácu vo fastfoode Najbohatší muži sveta Bill Gates a Warren Buffett si vyskúšali prácu vo fastfoode 8. júna 2019, 12:31

Bazén, vírivka, bar a fitness centrum sú v tejto kategórii prakticky povinnou výbavou, no možno prekvapí aspoň nahrávacie štúdio, kde údajne nahrával aj Mick Jagger z Rolling Stones.

Jachta spolumajiteľa Microsoftu je na predaj 325 miliónov dolárov
Jachta spolumajiteľa Microsoftu je na predaj 325 miliónov dolárov Zdroj: Flickr.com / Julian Mason

Jachta s hmotnosťou 9 932 ton prejde vďaka sústave ôsmich motorov až 26-tisíc kilometrov na jedno natankovanie. Jej maximálna rýchlosť dosahuje 35 kilometrov za hodinu

Vážny záujemca si ju bude musieť prísť obzrieť do bližšie nespresneného prístavu v stredozemnom mori, kde aktuálne parkuje. 

Domov
Zdieľať
Diskusia