Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2019, 15:18
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Čínskemu študentovi nedovolili vstup do USA, lebo mal oblečenú nepriestrelnú vestu

ZAUJÍMAVOSTI DONALD TRUMP USA
Uložiť Uložené

Zákony v USA povoľujú mať „ľahké brnenie“, no aj napriek sa úradníci rozhodli zrušiť čínskemu študentovi vízum.

Ak sleduješ spravodajské weby, určite ti neušli niektoré tragédie za „veľkou mlákou“. Neraz sa k nám dostanú smutné správy o streľbe na školách či kdekoľvek inde. Začiatkom augusta krajinou napríklad otriasli hneď dve streľby, prvá sa odohrala v meste El Paso v Texase, druhá zase v Daytone v štáte Ohio. Incidenty od seba delilo len niekoľko hodín, zomrelo viac ako 30 ľudí.

Čínskemu študentovi nedovolili vstup do USA, lebo mal oblečenú nepriestrelnú vestu
Zdroj: Unsplash/James Balatan

Čínske ministerstvo možno aj preto varuje svojich občanov, aby posúdili riziko cestovania do USA. Jeden zo študentov sa rozhodol, že bude cestovať s nepriestrelnou vestou, píše The Independent s odvolaním sa na čínske weby a tamojšiu sociálnu sieť. Údajne práve pre to, že mal študent oblečenú nepriestrelnú vestu, mu nedovolili vkročiť na územie USA.

Zákony v USA povoľujú mať „ľahké brnenie“, no aj napriek sa úradníci v Detroite rozhodli zrušiť čínskemu študentovi vízum a poslali ho späť do Číny. Nie je však zároveň jasné, či to bol jediný dôvod, prečo mu neudelili víza. Médiá zatiaľ nedostali od úradov ani od letiska odpoveď. „Američania majú zbrane, ale my nemôžeme mať zbroj. Ako sa máme vyhnúť tomu, aby sme boli zastrelený?“ cituje spravodajský web jedného z užívateľov čínskej sociálnej siete Weibo.

Odporúčané
Donald Trump označil počítačové hry za vinníka masových strelieb v USA. Vraj ich treba okamžite zastaviť Donald Trump označil počítačové hry za vinníka masových strelieb v USA. Vraj ich treba okamžite zastaviť 6. augusta 2019, 15:14

Streľby sú v USA pomerne časté. Donald Trump sa dávnejšie vyjadril, že za ne môžu počítačové hry. Mnoho ľudí ho za toto vyjadrenie kritizovalo. „Musíme zastaviť oslavovanie násilia v našej spoločnosti. To zahŕňa aj odporné a hrozné počítačové hry, ktoré sú dnes rozšírené. Utrápená mládež sa dnes môže príliš jednoducho obklopiť kultúrou oslavujúcou násilie. Musíme to zastaviť alebo výrazne zredukovať a musíme začať okamžite,“ vyhlásil prezident.

Domov
Zdieľať
Diskusia