Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. augusta 2019, 15:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovák odfotil blesk pri Dankovom stožiari z takej blízkosti, ako ešte nikdy predtým. Bál sa o holý život

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Tomáš ešte nikdy nebol tak blízko smrti.

Lovci búrok nevystupujú len v divokých amerických televíznych reláciách. Množstvo z nich máme aj u nás na Slovensku a práve oni mali včera v nočných hodinách radosť z toho, čo sa deje na oblohe.

Západným Slovenskom prešla búrka, ktorej sekundovali nebezpečné blesky. Odhaduje sa, že ich včera v noci mohlo udrieť viac ako 15-tisíc, a Tomáš Ralbovský z facebookovej stránky Severe Weather Slovakia - Nebezpečné javy a búrky na Slovensku stál uprostred jedného.

Slovák odfotil blesk pri parlamente z takej blízkosti, ako ešte nikdy predtým. Bál sa o holý život
Slovák odfotil blesk pri parlamente z takej blízkosti, ako ešte nikdy predtým. Bál sa o holý život Zdroj: Severe Weather Slovakia - Nebezpečné javy a búrky na Slovensku

Búrku šiel pozorovať na vyhliadku pri parlamente, pričom len niekoľko desiatok metrov od neho stál nový stožiar, ktorý nechal postaviť Andrej Danko. Sociálnymi sieťami sa dnes ráno prehnali fotky majestátneho blesku udierajúceho práve do stožiara, lenže v tej chvíli nikto netušil, že Tomáš Ralbovský stál medzi hlavným prúdom blesku a jedným z jeho ramien.


Vždy, keď loví búrky, tak dbá na svoju bezpečnosť, ale tentokrát sa podľa vlastných slov nechal uniesť. Mal pocit, že búrka s bleskami zatiaľ vyčíňa len v Petržalke. Opak bol pravdou, keď zo sekundy na sekundu udrel blesk priamo zaňho, rameno blesku bolo zase pred ním. V tej chvíli sa mu podarilo fotoaparátom cvaknúť divokú fotku množstva energie, ktorú blesk vyprodukoval.

Odporúčané
Video zachytáva, ako silný blesk zasiahol Dankov 30-metrový stožiar. Na západe Slovenska ich udrelo viac ako 15-tisíc Video zachytáva, ako silný blesk zasiahol Dankov 30-metrový stožiar. Na západe Slovenska ich udrelo viac ako 15-tisíc 25. augusta 2019, 11:28


Tomáš skonštatoval, že tak blízko smrti pravdepodobne nikdy v živote nebol, ale našťastie sa mu nič nestalo. Zažil obrovský šok, pretože v takejto vzdialenosti ešte blesk nezachytil, a pred fanúšikmi na Facebooku si priznal chybu. Vždy ich varuje, aby v búrkach nikam nevychádzali, ale on časť svojich pravidiel porušil a ohrozil vlastné zdravie. Sľúbil preto, že si po tomto zážitku bude dávať oveľa väčší pozor.

Domov
Zdieľať
Diskusia