Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2019, 11:18
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V Rusku hrozí katastrofa podobná Černobyľu, tvrdí sibírska chemička

ZAUJÍMAVOSTI CHERNOBYL RUSKO
Uložiť Uložené

Chemická továreň môže spôsobiť „ekologický Černobyľ“.

Výbuch štvrtého jadrového reaktora v Černobyle poznačil tisíce ľudí, tragédia patrí medzi tie najhoršie v ľudskej histórii. Sibírska chemička Svetlana Radionovová tvrdí, že v Rusku hrozí podobná ekologická katastrofa. Opustená chemická továreň v Irkutskej oblasti na Sibíri je hrozbou, povedala v rozhovore pre denník Izvestija šéfka štátneho úradu na ochranu prírody Rosprirodnadzor.

Odporúčané
Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) 5. júna 2019, 12:32

V továrni sa produkoval chlór a ďalšie chemikálie. Po bankrote tam spoločnosť, ktorá komplex vlastnila, zanechala nebezpečné toxické látky. Továreň sa nachádza v meste Usolje-Sibirskoje.

V budove sa dokonca nachádzajú nádoby pod tlakom a nie je jasné, čo vlastne obsahujú. Prakticky ide o územie ekologickej katastrofy. „Musí sa konať hneď, inak budeme mať taký „ekologický Černobyľ“,“ povedala.

Odporúčané
Na Marshallových ostrovoch namerali rádioaktivitu väčšiu ako v Černobyle, Američania sem v minulosti zhadzovali bomby Na Marshallových ostrovoch namerali rádioaktivitu väčšiu ako v Černobyle, Američania sem v minulosti zhadzovali bomby 18. júla 2019, 14:07
Domov
Zdieľať
Diskusia