Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2019, 19:03
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovensko čaká Dúhový Pride. Cez víkend budú v Bratislave pochodovať podporovatelia LGBT a prorodinní aktivisti

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Na Hviezdoslavovom námestí sa uskutoční Dúhový Pride, centrom hlavného mesta budú pochodovať aj aktivisti v rámci podujatia Hrdí na rodinu.

LGBT aktivisti budú počas najbližšieho víkendu v centre hlavného mesta pochodovať za práva homosexuálov. Cieľom je apelovať na slovenských politikov, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach a tiež, aby prijali legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny, informuje TASR. 

Pochody si podľa slov organizátorov vyžiadajú aj dopravné obmedzenia. Bude uzavreté Vajanského a Razúsovo nábrežie a niektoré premávky liniek MHD sa zmenia. 

Pochod Hrdí na rodinu sa začne v sobotu. "Už sedem ročníkov Pochodu Hrdí na rodinu ukázalo, že naším spôsobom nie je protest či nenávisť. Chceme byť svedkami láskavej pravdy, lebo pravda, že všetky deti potrebujú otca a mamu nastálo, je stále príťažlivá," povedal pre TASR hovorca Aliancie za rodinu Chromík.

Na bratislavskom Dúhovom Pride s verejným prejavom vystúpi aj primátor Matúš Vallo a ochrankyňa práv Mária Patakyová. 

Odporúčané
Lucia s Katkou vychovávajú dvojičky: Niektoré heterosexuálne páry deti zanedbávajú, no nikto im netvrdí, že nie sú pravá rodina Lucia s Katkou vychovávajú dvojičky: Niektoré heterosexuálne páry deti zanedbávajú, no nikto im netvrdí, že nie sú pravá rodina 10. júla 2019, 16:43
Domov
Zdieľať
Diskusia