Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2019, 11:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Turistov, ktorí majú peniaze, ale aj tak žobrú, chcú na Bali posielať späť na ambasády

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Fenomén turistov, ktorí len predstierajú nedostatok peňazí, sa rozmohol v juhovýchodnej Ázii.

Na Bali sa chystajú zakročiť proti zahraničným turistom, ktorí do krajiny prichádzajú, aby predstierali, že nemajú peniaze a žobrali na uliciach. Tento fenomén funguje už dlhé roky a volá sa „begpacking“.

Mladí ľudia túžiaci po ceste okolo sveta prídu do juhovýchodnej Ázie a žobrú na uliciach napriek tomu, že majú dostatok peňazí na cestovanie, ale chcú ho financovať z darov okoloidúcich. V praxi sa teda snažia vyžobrať financie na zaplatenie vlastnej dovolenky.

Ako informoval portál Detik News, na Bali už úradom došla trpezlivosť. Namiesto tichého tolerovania tohto fenoménu vraj pripravili plán, vďaka ktorému budú „bohatých žobrákov“ odchytávať a posielať na ambasády, kde sa o nich budú musieť postarať tamojší zamestnanci.

Úradom sa nepozdáva, že turisti z vyvinutých krajín prídu do tých rozvojových, kde miestni obyvatelia často zarábajú niekoľkonásobne menej ako oni.

V poslednom čase sa údajne na Bali stretli s problematickými turistami z krajín ako Austrália, Spojené kráľovstvo či Rusko. Doteraz takýchto turistov nahlasovali na ambasády, nech si svojich občanov na dovolenke postrážia, ale v budúcnosti by radi „žobrákov“ posielali priamo na veľvyslanectvá.

Domov
Zdieľať
Diskusia