Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2019, 14:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Bratislave vyrastie prvý slovenský mrakodrap, projekt Eurovea 2 získal dôležité rozhodnutie

KULTÚRA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Naše hlavné mesto bude bohatšie o prvý mrakodrap.

V hlavnom meste vyrastie prvý slovenský mrakodrap. Developer J&T Real Estate sa môže radovať, pretože Okresný úrad Bratislava zamietol odvolania smerované na projekt Eurovea 2, ktorého súčasťou bude aj mrakodrap Eurovea Tower, informoval Trend.

Od minulého roku sa objavovala kritika plánov vybudovať ho a výrazne tak zasiahnuť do scenérie Bratislavy s výškovou budovou, pričom konflikt spôsobovali aj dopady projektu na životné prostredie a najmä dopravu. Okresný úrad však odvolanie zamietol a tým potvrdil územné rozhodnutie miestneho stavebného úradu.

Vďaka územnému rozhodnutiu dostal projekt zelenú na pokračovanie do nasledujúcej fázy. Developer teraz požiada o stavebné povolenie a výstavba novej štvrte s električkovou traťou Eurovea City bude môcť po jeho získaní začať.

Ako odpoveď na výčitky kritikov pritom J&T Real Estate upozornilo, že celý projekt posudzovali odborníci a vypracované návrhy dopravných riešení by mali nemali spôsobiť kritickú situáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia