Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2019, 14:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na trh prišli topánky z ananásu. Vyrobené sú len z rastlín

MÓDA EKOLÓGIA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Chcú nastoliť koniec fast-fashion móde.

Je jedno, či nosíš Jordany, napoly zničené Vansy alebo ani sám nevieš čo, faktom ostáva, že výroba tvojich topánok zanechala značnú uhlíkovú stopu. Obsahujú veľa plastov a niekedy dokonca aj kože. A ako si už môžeš domyslieť, to nie je veľmi dobre pre našu planétu.


Kanadská spoločnosť vyrábajúca topánky, Native Shoes, sa rozhodla vytvoriť obuv, ktorá je kompletne rozložiteľná, keďže každý z jej kúskov pochádza z nejakej rastliny. Topánky sa nekreatívne nazývajú Plant Shoes.

Na trh prišli topánky z ananásu. Vyrobené sú len z rastlín
Zdroj: Native Shoes
Na trh prišli topánky z ananásu. Vyrobené sú len z rastlín
Zdroj: Native Shoes

Vyrobené sú z trvanlivých a prírodných vlákien. Na špičku sa použila ananásová šupka, vlákna sú zasa zo stromu menom jutovník, pričom sú máčané ešte aj v olivovom oleji. Použité sú aj banánové šupky. Vytvoriť takto ekologickú topánku síce nebolo jednoduché, no jej cieľom je nastaviť úplne nový trend vo výrobe podobne ekologického oblečenia a obuvi – a konečne tak nastoliť koniec fast-fashion móde.

Domov
Zdieľať
Diskusia