Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2019, 8:37
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zaklínača 3 si zahráš aj na Nintendo Switch! Vyzerá však horšie ako 10-ročné hry

TECH NINTENDO SWITCH ZAKLÍNAČ 3
Uložiť Uložené

Ďalší veľký port od sa dostáva na geniálnu konzolu od Nintenda. Má to však veľké ale.

Nintendo na tohtoročnej E3 predviedlo najlepšiu konferenciu zo všetkých vystavovateľov, a to mal ich direct len 40 minút. Priniesli gameplay pre mnohé svoje očakávané hry, odhalili niekoľko noviniek (vrátane pokračovania pre The Legend of Zelda: Breath of the Wild), portov od iných vydavateľov, indie záležitostí či skvelo vyzerajúcich exkluzívnych titulov. Switch je geniálna konzola, pre ktorú vychádza čoraz viac hier a po dnešnej prezentácií je jasné, že vyhrala aj celú E3. 

Mnohých potešilo aj oznámenie špekulovaného portu Witchera 3. Má to však háčik. Hra vyvíjaná predovšetkým pre PC, Xbox One a PS4, na ktorých beží fakt nádherne, jednoducho musela urobiť veľké obety. Aby bežala na Switchi, ktorý je s hardwarovými možnosťami ďaleko pod svojimi kolegami z aktuálnej generácie konzol, musela výrazne downgradovať grafiku a zrejme viacero ďalších technických aspektov. 

Aj preto nám zrejme direct neukázal hru v pohybe a video tvorili cutscény s pár zábermi na gameplay, kde sa postavy nehýbali rýchlo. V redakcii budeme veľmi prekvapení, ak si hra udrží 30fps bez pádov, ktoré by zničili zážitok z hrania. Už tak tento port vyzerá skutočne otrasne. Ostáva dúfať, že na ňom pracuje nejaké externé štúdio a CDPR okrem Cyberpunku tak maká na novom Zaklínačovi. Ten sa už však s istotou na Switch nedostane, keďže vyjde na next-gen konzoly. 

Odporúčané
Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? 25. novembra 2023, 9:30

The Witcher 3: Wild Hunt vyjde na Nintendo Switch na jeseň tohto roka s obomi datadiskami a všetkými DLC. Presný dátum ani cenu zatiaľ nepoznáme. Hra síce nevyzerá veľmi pekne, ide o tak trochu neuveriteľný port. Ktokoľvek za ním stojí, zaslúži si veľký potlesk. Neviem si však predstaviť, kto si Witchera kúpi práve na Switch. Ak si ho niekto chce užiť po prvýkrát, mal by siahnuť po ktorejkoľvek inej verzii, no a ak ho už niekto prešiel, dať si to znova v takomto kabátiku je všetko, len nie nič lákavé. Zvedaví sme aj na veľkosť samotnej hry a dĺžku loadingov.

Domov
Zdieľať
Diskusia