Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2019, 11:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Severná Kórea začína vyrábať vlastnú whisky. Vraj zabraňuje poškodeniu pečene, skopírovala obal známej značky

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

V Severnej Kórei sa chystajú spustiť predaj vlastnej whisky.

Napriek tomu, že v Severnej Kórei vládne totalita na čele s diktátorom Kim Čong-unom, množstvo ľudí láka predstava navštíviť túto izolovanú krajinu. A predstavitelia KĽDR si uvedomujú, že týmto spôsobom zarábajú peniaze, ktorých rozhodne nemajú dostatok.

Tamojší výrobca alkoholu Samilpo Distillery si preto povedal, že začne vyrábať oficiálnu severokórejskú whisky. Nový alkohol by sa mal začať predávať pred koncom tohto roku a nevedno, či bude dostupný aj pre bežných obyvateľov krajiny, píše BBC.

Fotografie whisky zavesila na svoju facebookovú stránku spoločnosť Young Pioneers Tours sídliaca v Číne, ktorá organizuje zájazdy práve do KĽDR. Pozorní ľudia na internete si nemohli nevšimnúť, že Samilpo Distillery očividne skopírovalo dizajn značky Johnnie Walker. Výrobca to uznáva so slovami, že značka Johnnie Walker je v Severnej Kórei známa.

Na druhej strane, očividne nepôjde o obyčajnú whisky, pretože výrobca už propaguje jej zdravotné účinky. Nezverejnil síce konkrétne zloženie alkoholu, ale whisky vraj bude obsahovať 15 rôznych druhov aminokyselín, ktoré pomôžu predchádzať poškodeniu pečene a zredukujú negatívne vplyvy závislosti na alkohole.

Odporúčané
V obchode sa prechádzali komparzisti a z hotela nás nepustili na ulicu. Jozef Zelizňák rozpráva o svojej ceste do KĽDR (Rozhovor) V obchode sa prechádzali komparzisti a z hotela nás nepustili na ulicu. Jozef Zelizňák rozpráva o svojej ceste do KĽDR (Rozhovor) 23. februára 2024, 9:30

V Severnej Kórei zrejme vymysleli neškodný alkohol oveľa skôr ako vedci v západných krajinách, len sa zatiaľ nechcú podeliť s receptom. Výrobcovia z KĽDR pritom pravidelne tvrdia, že ich alkohol má na ľudský organizmus doplňujúce pozitívne zdravotné účinky.

Domov
Zdieľať
Diskusia