Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2019, 14:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Popíja vodku v sovietskom byte a objavuje zakázanú zónu Černobyľu. Zbankrotovaný youtuber je novým hitom internetu

ZAUJÍMAVOSTI CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Keď prišiel o všetko, rozhodol sa začať odznova.

Ako by si zmenil svoj život, keby si prišiel o všetky vlasy aj peniaze? Jeden chlapík zo Spojeného kráľovstva sa na život nenahneval, len ho radikálne obráti naruby. Založil si kanál na YouTube s názvom Bald and bankrupt a vydal sa natáčať videá do sveta.

Svoju púť začal v ďalekej Indii a odvtedy už precestoval nielen tento subkontinent, ale aj krajiny ako Rusko a najnovšie Bielorusko.

Posledné zážitky z Bieloruska zverejnil pred dvomi týždňami, pričom hlavnou myšlienkou všetkých jeho videí sú jednoduchosť a ľudskosť. Cestuje po svete, pretože chce zažiť autentickú kultúru jednotlivých destinácií.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený YouTube: bald and bankrupt (@baldandbankrupt),

Nebýva preto v drahých hoteloch, nezdržiava sa v luxusných nákupných centrách, nenavštevuje miesta, kde by si mohol spraviť najlepšiu fotku na Instagram, radšej sa snaží spriateliť s miestnymi obyvateľmi a nezáleží mu na tom, či sú z tých najchudobnejších, alebo majú obrovský majetok.

Odporúčané
Černobyľská elektráreň vybuchla presne pred 34 rokmi, v jej okolí je stále živo. Môžeš si dokonca adoptovať šteniatko (Rozhovor) Černobyľská elektráreň vybuchla presne pred 34 rokmi, v jej okolí je stále živo. Môžeš si dokonca adoptovať šteniatko (Rozhovor) 26. apríla 2020, 13:08

V Bielorusku preto nezačal objavovať hlavné mesto Minsk. Sadol si do regionálnych vlakov a šiel navštíviť menšie mestá či vidiek, kde sa často žije tak, ako keby momentálne neprebiehalo 21. storočie. Narazil tam na gangy mladých ľudí, aktívne babičky a s mnohými ľuďmi sa skamarátil natoľko, že ho pozvali domov. Takto popíjal vodku a tancoval s miestnymi štamgastmi.

Do bizarnej situácie sa dostal aj vo chvíli, keď sa mu podarilo viac či menej zbaliť bieloruskú dievčinu, ktorej musel samozrejme zaplatiť obed. Keď v roku 1986 vybuchol reaktor v atómovej elektrárni v Černobyle, doplatilo na to aj Bielorusko. V tejto krajine je rovnako ako na Ukrajine zavedená zakázaná zóna, kde ľuďom z dlhodobého hľadiska stále hrozí zdravotné riziko, a tak youtuber preskúmal aj tú.

Svoju cestu do bývalého Sovietskeho zväzu započal takto

Vyskúšal si bieloruské železnice a namiesto veľkých miest sa vydal na vidiek

Zvládol zbaliť miestnu slečnu a keď ju pozval na obed, musel ho aj patrične zaplatiť

Opätovne sa vybral do najmenej známych regiónov Bieloruska

Na svojich vidieckych cestách narazil na babičky, ktoré akoby nepatrili do 21. storočia

Najbizarnejším zážitkom bolo popíjanie vodky v sovietskom byte so štamgastmi

Vyskúšal si noc v údajne najlacnejšom hoteli v Európe

Neodradila ho ani zakázaná zóna po následkoch Černobyľu

Šancu mu dali aj tamojšie skupiny mladých ľudí, ktoré mu najskôr veľmi nedôverovali

Na záver sa pochválil všetkými dovtedy nezverejnenými nahrávkami

Domov
Zdieľať
Diskusia