Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2019, 0:31
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Endgame sa sústredí na šesticu pôvodných Avengerov a uzavrie Infinity ságu. Prečo nechcú tvorcovia z filmu nič ukázať?

Endgame sa sústredí na šesticu pôvodných Avengerov a uzavrie Infinity ságu. Prečo nechcú tvorcovia z filmu nič ukázať?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Šéf Marvel Studios Kevin Feige, režisér Joe Russo a scenáristi sa rozpovedali o minulosti, prítomnosti aj budúcnosti MCU.

Spoilery nemá rád asi nikto. A už vôbec nie v prípade takých očakávaných snímok, akými sú napríklad Avengers: Infinity War či Avengers: Endgame. To si veľmi dobre uvedomujú aj režiséri Anthony a Joe Russovci, ktorí majú veľký podiel na tom, ako trailery k týmto obrovským tímovkám vlastne vyzerajú.

Diváci sú totiž veľmi pozorní a aj z mála si vedia vydedukovať, čo sa vo filme bude diať. Aj preto sa bratské režisérske duo snaží prostredníctvom ukážok obecenstvo šikovne zmiasť, no zároveň aj navnadiť, o čom svedčia napríklad aj zábery, ktoré sa na veľkom plátne nakoniec ani neobjavia.

Avengers
Avengers Zdroj: Marvel Studios

K tvorbe trailerov teda pristupujú s extrémnou zodpovednosťou a snažia sa tak predísť zbytočnému prezrádzaniu. Spolurežisér Joe Russo sa dokonca v nedávnom rozhovore pre magazín Empire vyjadril, že sa so všetkých síl snaží držať marketingové oddelenie na uzde, aby v uvoľnených záberoch nedošlo k žiadnym spoilerom.

Riešili sme všetky aspekty marketingu,“ prezradil Joe Russo a pokračoval. „Najdôležitejšie je pre nás to, aby sme neodhalili príbehové prekvapenia. Keď som ako dieťa videl The Empire Strikes Back v deň premiéry, nesmierne ma to dostalo, pretože som o príbehu, ktorý budem sledovať, nevedel nič dopredu. A my sa snažíme tento zážitok zopakovať.“

Odporúčané
Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 11. mája 2020, 14:37

Toto rozhodnutie absolútne kvitujeme. Presuňme sa však konkrétne k Avengers: Endgame. K slovu sa totiž dostal aj šéf Marvel Studios Kevin Feige, ktorý nám tak trochu potvrdil to, čo naznačoval už najnovší trailer. Prezradil, že príbeh Avengers: Endgame bude zameraný vo veľkej miere na originálnu šestku, a teda Tonyho, Stevea, Natashu, Brucea, Clinta a Thora. Taktiež dodal, že to bude celé veľmi osobné a emocionálne.

Avengers
Avengers Zdroj: Marvel Studios

No pridali sa aj spoluscenáristi snímky Christopher Markus a Stephen McFeely. A zatiaľ čo prvý menovaný naznačil, že lídrom tímu v Endgame by mal byť Captain America, ten druhý sa vo svojich vyjadreniach vrátil do doby, kedy mali pred sebou tvorcovia ešte len prvý návrh scenára pre Infinity War. Podľa McFeelyho slov boli totiž jednotlivé dejové linky tak nabité, až sa chvíľu uvažovalo o tom, že si lusknutie nechajú až na koniec prvého aktu v Endgame.

Kevin Feige ale trval na tom, že hlavným dôvodom, kvôli ktorému adaptovali udalosti komiksu Infinity Gauntlet, bol práve ten šokujúci koniec snímky Avengers: Infinity War a lusknutie Thanosa. Čo nás však čaká v budúcnosti? Už nejakú dobu vieme, že sa vo fáze 4 stane ústrednou tvárou MCU hrdinka Captain Marvel. A aj keď sa to mnohým fanúšikom nepáči, Feige opäť raz zdôraznil, že postavy, ako Captain Marvel či Black Panther sú iba začiatkom toho, čo nás čaká.

Sme iba súčasní správcovia postáv, ktoré Stan Lee a jeho spolutvorcovia priviedli k životu a boli vytvorené v duchu Soapboxov (rubrika Stan’s Soapbox sa objavovala na zadnej strane komiksov a slúžila na vyjadrenie sa ohľadom sociálnych a rasistických otázok tej doby, pozn. red.). Bol to Stanov pohľad na svet a je to presne to, čo predstavujú aj tieto filmy.“

Odporúčané
Disney zarobilo na Avengers: Endgame v čistom 900 miliónov dolárov. Robert Downey Jr. získal za rolu Iron Mana v jednom filme 75 miliónov Disney zarobilo na Avengers: Endgame v čistom 900 miliónov dolárov. Robert Downey Jr. získal za rolu Iron Mana v jednom filme 75 miliónov 28. apríla 2020, 14:14

To je tá správna cesta. A jednou zo skvelých vecí na filmoch je možnosť predviesť svet tak, ako chcete a ako by podľa vás mal aj vyzerať. No a to spravil Lee s týmito postavami,“ zakončil Feige. Je teda jasné, že budúcnosť MCU sa bude niesť v predstavovaní ďalších dôležitých ženských hrdiniek aj postáv, ktoré nie sú iba bielej farby pleti a nie sú iba heterosexuálmi.

Avengers
Avengers Zdroj: Marvel Studios

Na záver pre teba máme ešte jedno vyjadrenie šéfa Marvel Studios, a to konkrétne na adresu prvých troch fáz, ktoré vyvrcholia práve komiksovkou Avengers: Endgame. Týchto 22 filmov totiž dostalo oficiálny názov The Infinity Saga, čo znamená, že nás už onedlho čaká koniec jednej veľkej éry v MCU. Tú ďalšiu, a teda fázu s poradovým číslom 4 započne Spider-Man: Far from Home.

Chceli sme túto sériu filmov uzavrieť spôsobom, ktorý nikto predtým neurobil. Série Harry Potter a The Lord of the Rings skončili jednoducho kvôli tomu, že dorazili na koniec kníh. My sme si však pri 22 filmoch pomysleli, že by možno nebolo zlé priviesť do príbehu akýsi prvok konečnosti,“ uviedol Feige.

Zdá sa teda, že Marvel Studios sa v dohľadnej dobe nechystá spomaliť a po prvých 22 filmoch dorazí ešte mnoho ďalších. Zvlášť po tom, čo Feige a spol. budú môcť do príbehu zapracovať aj postavy zo sveta X-Men či Fantastic Four. Premiéra Avengers: Endgame je u nás naplánovaná na 25. apríla (duben) 2019 a pokiaľ sa chceš o snímke dozvedieť ešte viac, vstúp do tohto vlákna.

Infinity War mohlo skončiť ešte pred lusknutím a Endgame sa bude sústrediť na členov pôvodných Avengers
Infinity War mohlo skončiť ešte pred lusknutím a Endgame sa bude sústrediť na členov pôvodných Avengers Zdroj: Marvel Studios
Endgame sa sústredí na šesticu pôvodných Avengerov a uzavrie Infinity ságu. Prečo nechcú tvorcovia z filmu nič ukázať?
Domov
Zdieľať
Diskusia