Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2019, 10:00
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Tvorcovia Sherlocka budú na Slovensku natáčať seriál Dracula. Ktoré lokality si vybrali?

Tvorcovia Sherlocka budú na Slovensku natáčať seriál Dracula. Ktoré lokality si vybrali?
Zdroj: BBC
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Chystaná miniséria z dielne BBC vznikne aj na našom území. Kamery by sa mali spustiť už čoskoro.

O tom, že si tvorcovia Steven Moffat a Mark Gatiss dávajú od obľúbeného Sherlocka pauzu, je už nejakú dobu známe. Taktiež ale vieme, že rozhodne nesedia doma so založenými rukami. Pracujú totiž na seriálovej adaptácii Draculu, teda kultového románu Brama Stokera. A podobne ako v prípade spomínaného Sherlocka, aj Dracula vznikne pod hlavičkou spoločnosti BBC a bude obsahovať tri epizódy.

Práce na scenári tejto minisérie začali údajne ešte v marci (březen) minulého roka, pričom štart natáčania bol predbežne naplánovaný na rok 2019, hoci vôbec nebolo jasné, kedy presne k nemu dôjde. To sa však teraz konečne mení. Podľa najnovších informácií sa totiž kamery spustia už v marci, a to priamo na Slovensku. Konkrétne ide o Banskú Štiavnicu, ktorá je pre tvorcov zaujímavá najmä kvôli historickým kulisám.

Tvorcovia Sherlocka budú na Slovensku natáčať seriál Dracula. Ktoré lokality si vybrali?
Zdroj: BBC

O zahraničnej produkcii navyše informovalo aj Slovenské banské múzeum. To by malo filmárom poskytnúť priestory Starého zámku. Štáb sa však presunie aj na iné lokality. „Okrem týchto priestorov, ktoré sú v správe Slovenského banského múzea, sa v seriáli objavia aj pohľady do ulíc historického centra Banskej Štiavnice. Z ďalších lokalít na Slovensku sa bude natáčať na Oravskom hrade a v Zuberci,“ priblížil Daniel Harvan z banského múzea.

V Banskej Štiavnici sa v minulosti natáčal napríklad americký film The Third Miracle či poviedková dráma Krajinka. Historické centrum mesta mohli zasa diváci vidieť v československej dráme Polnočná omša a kriminálke Vrah zo záhrobia. V minisérii Dracula si zahrajú Claes Bang (Drakula), Dolly Wells, Morfydd Clark, John Heffernan, Lujza Richtera aj Joanna Scanlan. Premiéry by sme sa mali dočkať niekedy v priebehu budúceho roka

Domov
Zdieľať
Diskusia