Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2019, 16:44
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

13,5 je nových 15: Slovenský internet si uťahuje z Ficovej chýbajúcej praxe

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Naša krajina aktuálne žije voľbami sudcov Ústavného súdu, kde kandiduje aj expremiér Fico, ktorý má na krku mnoho nevysvetlených káuz. Ukázalo sa však, že nemá ani dostatočnú prax.

Slovenskom aktuálne otriasa kandidatúra na ústavných sudcov. Už prebehlo oficiálne verejné vypočutie všetkých kandidátov. 39 zo 40 kandidátov cez výbor prešlo bez akýchkoľvek problémov, no v prípade expremiéra Fica ústavnoprávny výbor nemohol skonštatovať, že splnil všetky náležitosti. 

Podmienkou totiž je, že každý uchádzač musí byť činný v právnickom povolaní najmenej 15 rokov. Na základe dostupných dokumentov však Róbert Fico podložil len 13 rokov a 9 mesiacov právnickej praxe.

Fico dodatočne poslal akýsi zdrap papiera, resp. vytlačené články. Hlasovalo sa druhýkrát a keďže sa poslanec Kresák z Mostu-Híd ako jeden z kandidátov vzdal členstva vo výbore, nahradila ho Irén Sárközy z rovnakej strany, ktorá rozhodla, že je vlastne úplne všetko v poriadku. 

Postupne sa prichádza na to, že jej rozhodnutie zrejme nebolo správne a všetko už podrobne vysvetlil Denník N, pričom nesedia nielen chýbajúce roky praxe, ale aj tie, ktoré všetci pôvodne považovali za opodstatnené. Miroslav Beblavý napríklad prišiel na to, že sa nezhodujú potvrdenia o predmete z katedry politológie, ktorý mal Fico učiť.

Nuž, ešte sa necháme prekvapiť, ako to celé dopadne, ale slovenský internet už od včera na chýbajúce roky praxe a následne odobrenie od  Irén Sárközy reaguje vtipnými a trefnými meme obrázkami. Už tradične ďakujeme v prvom rade stránke Zomri a jej kreatívnym diskutérom. 

 

Slovenský internet si uťahuje z Fica. Nemá dostatočnú prax, aby mohol kandidovať na ústavného sudcu
Slovenský internet si uťahuje z Fica. Nemá dostatočnú prax, aby mohol kandidovať na ústavného sudcu Zdroj: Matej A./Zomri

Slovenský internet si uťahuje z Fica. Nemá dostatočnú prax, aby mohol kandidovať na ústavného sudcu
Slovenský internet si uťahuje z Fica. Nemá dostatočnú prax, aby mohol kandidovať na ústavného sudcu Zdroj: Maťo R./Zomri

Slovenský internet si uťahuje z Fica. Nemá dostatočnú prax, aby mohol kandidovať na ústavného sudcu
Slovenský internet si uťahuje z Fica. Nemá dostatočnú prax, aby mohol kandidovať na ústavného sudcu Zdroj: Jaroslav H./Zomri
Domov
Zdieľať
Diskusia