Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2018, 16:40
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Škola zakázala všetko, čo súvisí s Vianocami. Študentov chce učiť o pravých hodnotách

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO VIANOCE
Uložiť Uložené

Britská škola pristúpila k tvrdému kroku.

Škola v britskom grófstve North Yorkshire si musela poriadne pohnevať študentov, keď pristúpila k dramatickému a kontroverznému kroku zakázať Vianoce. Tie sú podľa názoru Lady Lumley's School v mestečku Pickering príliš komerčné a už dávno stratili tradičné a prospešné hodnoty.

Vianočná atmosféra je tak v britskej škole tento rok zakázaná, či už ide o vymieňanie si darčekov, ozdoby, stromček alebo o akú inú formu vianočnej zábavy. Cieľom školy pritom nie je vymazať Vianoce z mozgov jej študentov, no obnoviť vnímanie pôvodných hodnôt.

Tento týždeň sa napríklad študenti podrobili prednáške o tom, ako sa Vianoce stratili pod lavínou komercializácie. Podľa školy sú Vianoce obdobím, kedy sa narodil Ježiš, na čo deti dnes vraj zabúdajú a miesto toho dávajú prednosť darčekom a podobným malichernostiam.

Podľa názoru školy dnes žijeme v svete s viacerými názormi a náboženstvami, čím je svet viac otvorený. Vianoce boli následkom toho unesené konzumerizmom a značkami snažiacimi sa predať čo najviac produktov. Vzdelávanie o týchto hrozbách spoločnosti dáva zmysel, no zákaz Vianoc je možno trošku za hranicami.

Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? 14. apríla 2024, 12:30

Aby však škola nebola (podľa ich názoru) príliš tvrdá, až do 30. novembra sa môžu žiaci zapojiť do možnosti pripomienkovať zrušenie Vianoc na škole. A to rovno esejou, kde zhrnú všetky svoje pocity o Vianociach a odovzdajú ju svojmu učiteľovi náboženstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia