Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2018, 10:24
Čas čítania 0:00
Marek R.

Phil Heath je zosadený z trónu, novým Mr. Olympia sa stal Shawn Rhoden

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Žiadna politika neúradovala a vyhral súťažiaci s najlepšou formou.

Hoci sme počas víkendu videli množstvo zápasov zo všemožných športov, posledné tri dni patrili jednoznačne jednému športu - kulturistike. V Las Vegas totiž na účastníkov čakal vrchol sezóny, a teda Olympia Weekend.

Ľudí samozrejme najviac zaujímalo, kto sa stane Mr. Olympia a hlavne či sa nájde niekto, kto konečne zosadí z trónu Phila Heatha. Ten mal na konte už 7 titulov, no po predchádzajúcom roku, kedy mu poriadne nafúklo brucho, sa začalo špekulovať, že práve v roku 2018 by mohlo konečne dojsť k tomuto momentu.

O titul ho mal pripraviť Big Ramy, ktorého už v roku 2017 mnohí považovali za víťaza. Na tohtoročnú Olympiu navyše Rami prišiel, ako sám povedal, vo svojej životnej forme.

Ramy's Leg about to Explode from r/bodybuilding

Keď sa však prvýkrát postavil na pódium, mnoho fanúšikov bolo z jeho formy sklamaných. Už sa zrazu nehovorilo o ňom ako o možnom adeptovi na titul a ešte pred samotným finále nahral na svoj Instagram príspevok, v ktorom sa zdôveril fanúšikom. 

Vo vynikajúcej forme sa však ukázal iný účastník, Shawn Rhoden, ktorého po prvých vystúpeniach považovali mnohí za nového víťaza Mr. Olympia. O všetkom sa ale rozhodovalo až v samotnom finále, ktoré bolo vyvrcholením celého podujatia.

Phil vs Shawn abs and thighs from r/bodybuilding

Ešte predtým sme tak logicky spoznali víťazov ďalších kategórií. Čoraz populárnejšia je kategória Classic Physique s borcami ako Breon Ansley a Chris Bumstead, ktorí sú navyše nesmierne charizmatickí a fanúšikovia ich milujú.

Práve oni dvaja boli považovaní za obrovských favoritov a na pódiu sa to aj potvrdilo. Titul si opäť po roku odniesol Breon Ansley, Chris Bumstead bol druhý a George Peterson tretí.

Výsledky Classic Physique Olympia 2018 (Top 15):
1. Breon Ansley, 2. Chris Bumstead, 3. George Peterson, 4. Henri-Pierre Ano, 5. Arash Rahbar, 6. Dani Younan, 7. Steve Laureus, 8. Regan Grimes, 9. Terrence Ruffin, 10. Courage Opara, 11. David Hoffmann, 12. Danny Hester, 13. Stanislas DeLongeaux, 14. Haitham Al Zadjali, 15. Robert Timms.  
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Yash⚡ (@yashsoni.1),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Chris Bumstead (@cbum),

Ďalšou nesmierne obľúbenou kategóriou je Men's Physiquektorej suverénne kraľoval Jeremy Buendia. Ten je jej štvornásobným víťazom, no počas posledného roka ho značne pribrzdilo zranenie a následná operácia, a tak do Vegas neprišiel vo svojej najlepšej forme.

Aj preto nielenže nevyhral, ale ani sa nedostal do najlepšej trojky, keď skončil na štvrtom mieste. Konečne sme tak mali možnosť spoznať nového kráľa Men's Physique a medzi sebou súperili Hendrickson, Terry a Edmonds.

Víťazom sa napokon stal Brandon Hendrickson, druhý skončil Raymont Edmonds a trojicu uzavrel Ryan Terry.

Poradie Physique mužov 2018:
1. Brandon Hendrickson, 2. Raymont Edmonds, 3. Ryan Terry, 4. Jeremy Buendia, 5. Andre Ferguson, 6. Kyron Holden, 7. Michael Bevins, 8. Akeem Scott, 9. George Brown, 10. Jeremy Potvin, 11. Logan Franklin, 12. Suraqah Shabazz, 13. Diogo Ferreira Montenegro, 14. Fernando Rios, 15. Ondřej Kmošťák, 16. Abdullah Alsaeed, 16. Anthony Woods, 16. Chris Griffin, 16. Davide Mazzolari, 16. Dawid Wachelka, 16. Godfrey Sironda, 16. Greg Brant, 16. Ismael Martinez Dominguez, 16. Jeph Gabriel, 16. Joseph Lee, 16. Khali Quartey, 16. Long Wu, 16. Matt Mugford, 16. Stan Morrison, 16. Tristan Murray.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Brandon Hendrickson (@brvndonflexx),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MPN - Men's Physique News™ (@mensphysiquenews),

Všetkých však najviac zaujímalo, či Phil Heath bude konečne zosadený z trónu. A tak sa aj stalo. Novým Mr. Olympia sa úplne zaslúžene stal Shawn Rhoden. Ten na druhé miesto vytlačil práve Heatha, trojicu potom uzatvára Roelly Winklaar.

Shawn si za prvenstvo odnáša 400 000 amerických dolárov, ďalší v poradí potom 150 000 USD, 100 000 USD, 55 000 USD a 45 000 USD. Víťazovi srdečne gratulujeme.

Poradie Mr. Olympia 2018:
1. Shawn Rhoden, 2. Phil Heath, 3. Roelly Winklaar, 4. William Bonac, 5. Brandon Curry, 6. Mamdouh Elssbiay, 7. Dexter Jackson, 8. Nathan De Asha, 9. Cedric Mcmillan, 10. Steve Kuclo, 11. Alexis Rivera Rolon, 12. Lukáš Osladil, 13. Charles Griffen, 14. Iain Valliere, 15. Michael Lockett, 16. Josh Wade, 16. Juan Morel, 16. Luis Rodriguez, 16. Sergio Oliva ml. 


Domov
Zdieľať
Diskusia