Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2018, 10:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Top verzia X2-ky je realitou. Absenciu šesťvalca vyvažuje rekordne vysokým výkonom

TECH BMW
Uložiť Uložené

BMW vyšperkovalo svoj najmenší crossover.

To, že vozidlám typu SUV sa naďalej mimoriadne darí, je neodškriepiteľným faktom, nemožno sa preto čudovať, že prakticky každá automobilka chrlí modely tohto druhu jeden za druhým. Výnimkou nie je ani BMW, ktoré modelový rad rozšírilo o úplne nový prírastok - X2. V týchto hodinách sa na svet predral už aj očakávaný vrcholný variant, ktorý pritom vyvoláva rozporuplné reakcie.

Novinka nesie názov X2 M35i, ako teda tradičné označenie napovedá, vo veci je športová verzia s technikou z dielne M. Žiaľ, pod kapotou tejto X2-ky nenájdeme 3-litrový šesťvalec ako bolo pre verzie M35i či M40i zvykom. V zásade sa o tom vedelo už pri predstavení klasickej verzie, nakoľko X2-ka stojí na novej platforme UKL, ktorú zdieľa s modelmi MINI. Jej podstatou je pritom primárne predný pohon s príplatkovým xDrivom a výhradne troj a štvorvalcové agregáty. Ako už teda tušíte, nové X2 M35i poháňa 2-litrový benzínový štvorvalec.

Top verzia X2-ky je realitou. Absenciu šesťvalca vyvažuje rekordne vysokým výkonom
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Na druhu stranu však treba povedať, že na veľkostné pomery X2-ky a súčasné trendy nejde o nič nezvyčajné, skôr naopak. Navyše, novinka disponuje výkonom až 225 kW / 302 koni a 450 Nm, takže ide o vôbec najvýkonnejší dvojliter od BMW v histórii. Sila putuje na všetky štyri kolesá cez 8-stupňovú prevodovku Steptronic, pod ktorú sa významnou mierou podpísala divízia M. Automobilka pritom uvádza akceleráciu na stovku za 4,9 sekundy, pričom v zmysle nových, reálnejší meraní spotreby by mal variant M35i v priemere jazdiť za 8,1 až 8,4 litra. Za príplatok nebude chýbať športový diferenciál či adaptívne tlmiče s novými nastaveniami tuhosti. 

Odporúčané
BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii 14. októbra 2023, 10:00

Podvozok je štandardne znížený, pokiaľ ide o optické zmeny, tie sú veľmi minimálne. Novinka vychádza z modelov X2 v pakete M Sport, vyzývavé nárazníky, zadný spojler, dve koncovky výfukov, full-LED svetlá či 19” disky sú preto štandardom. Za príplatok je možné siahnuť po 20” obutí. Novinka sa pre európsky trh začne vyrábať v marci budúceho roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia