Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2018, 10:17
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Mladíci vyvesili na prázdnu stenu v McDonald’s plagát s ich podobizňou. Obsluha si to všimla až po 51 dňoch

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vďaka falošnému plagátu sa na takmer dva mesiace stali skutočnými modelmi.

Ak sa túžiš stať modelom v kampani nejakej veľkej značky, no nemáš dobré kontakty a nevieš, ako inak sa k niečomu takému dostať, nezúfaj. Dvaja šikovní mladíci totiž vynašli spôsob, ako byť niekoľko týždňov na plagáte v McDonald’s bez akéhokoľvek výberového konania či splnenia všemožných požiadaviek na osobný vonkajší vzhľad.

Dvojica študentov z University of Houston Jevh Maravilla a Christian Toledo si všimli, že stena v ich obľúbenom reťazci rýchleho občerstvenia je príliš prázdna. Navyše sa v celej reštaurácii na vyvesených reklamných plagátoch nenachádzal žiaden Aziat, čo sa dvojici nepáčilo, a tak sa rozhodli zobrať veci do vlastných rúk.

Napadol im skvelý nápad, ako vyplniť prázdnotu na stene, pridať absentujúcu národnosť a zároveň sa stať hviezdami, ktoré budú dennodenne na očiach stovkám zákazníkom.

Mladíci sa v snahe napodobniť štýl reklamných plagátov rýchleho občerstvenia nechali spoločne odfotiť v areáli univerzity držiac hamburger a hranolky. Následne fotografiu doma ešte dodatočne upravili a poslali do tlače. Akonáhle im bol hotový plagát dodaný domov, dvojica začala rozmýšľať, ako ho nenápadne dostať do danej pobočky.

V miestnom sekáči sa im našťastie podarilo nájsť originálnu McDonald’s uniformu, a tak neváhali ani sekundu. V počítači vytvorili zamestnanecký odznak s falošným menom a titulom regionálny interiérový koordinátor. K výslednému outfitu ešte pridali kravatu s vysielačkou a ich plán mohli konečne zrealizovať.

Plagát sa im podarilo bez vzbudenia pozornosti prepašovať do prevádzky. Spoločne s ďalšou ich kamarátkou čakali približne hodinu, kým sa naskytla vhodná príležitosť, kedy sa žiaden zamestnanec nepozeral a mohli tak plagát zavesiť na stenu. Keďže si mladíci boli vedomí, že ide o istý druh vandalizmu, použili ľahko odnímateľné lepidlo, aby sa stena pri zvesovaní fotografie nepoškodila.

Plagát bol podľa všetkého nalepený na stenu konkrétne 13. júla a po dobu 51 dní si ho žiaden zamestnanec nevšimol či neuvedomil fakt, že ide o podvrh. Údajne nikto z obsluhy ani nepostrehol samotný proces jeho vyvesenia. Študenti celý priebeh dokonca zaznamenali na kameru a uverejnili na YouTube, takže ak ťa zaujímajú podrobnosti tajnej misie, rozhodne to skontroluj.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia