Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2018, 21:38
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prvý čínsky film so 100 miliónovým rozpočtom totálne prepadol. Z kín ho stiahli už po 3 dňoch premietania

FILMY A SERIÁLY ČÍNA
Uložiť Uložené

Asura, najdrahší čínsky film vôbec, v kinách totálne prepadol a bude sa pretáčať.

Producenti epické fantasy Asura promovali ako najdrahší čínsky film histórie. Mali pravdu. Z projektu sa časom malo stať čínske Lord of the Rings, dopadlo však tvrdo na hubu. 

110-miliónový celovečerák (táto čiastka zahŕňa len rozpočet na výrobu filmu, nie jeho propagáciu) mal v kinách počas svojej premiéry silnú konkurenciu, no to nebol jediný dôvod, prečo prepadol. 

Alibaba Pictures spoločne s ďalšími producentskými spoločnosťami (Zhenjian Film Studio and Ningxia Film Group) a partnermi film stiahla z kín už po prvom premietacom víkende.

Zarobil len chabých 7,1 milióna dolárov a recenzie tiež neboli veľmi priaznivé. Tvorcovia hlásili, že za to môžu skupiny ľudí, ktorí vytvorili a šírili negatívne "fejkové" recenzie. 

Či je to pravda sa možno nedozvieme, ale isté je, že najdrahší čínsky film v histórii dopadne aj ako jeden z najväčších prepadákov krajiny. 

Nepochybujeme však, že za to môže aj veľké množstvo fejkových recenzií. Producenti sa už nechali počuť, že na stránke Maoyan (čínsky ekvivalent Rottenov či Metacriticu) bolo hneď po uvedení fantasy pridaných množstvo recenzií s hodnotením 1/10.


Film bol z kín stiahnutý a momentálne sa strihá tak, aby s ním boli viac spokojní aj tvorcovia snímky. Isté však je, že plánovaný úspech sa konať nebude. 

Domov
Zdieľať
Diskusia