Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2018, 12:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Veľa Američanov nevie pomenovať ani jedinú krajinu na mape sveta. Jimmy Kimmel opäť otestoval geografické znalosti ľudí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Tradičné testovanie znalostí ľudí na ulici nedopadlo najlepšie.

Moderátor Jimmy Kimmel sa preslávil aj svojím segmentom, kde do ulíc posiela spolupracovníkov, aby zistil, ako na tom sú súčasné vedomosti Američanov. Pri predstavení nového smartfónu od Apple necháva ľudí obdivovať starý iPhone a rozprávať o tom, ako je očividne prepracovanejší a ľahší, avšak tentoraz sa vrátil k úplným základom.

Do ulíc poslal veľkú mapu sveta a úlohou spolupracovníkov bolo požiadať okoloidúcich, aby jednoducho na mape ukázali akúkoľvek krajinu. Naozaj stačilo pozrieť na mapu a ukázať Portugalsko, Taliansko či Rusko alebo Čínu a úloha by bola splnená, lenže množstvo okoloidúcich Američanov očividne nemá žiadne potuchy o svetovej geografii.

Jimmy síce využil mapu, ktorá je od tej najbežnejšej trošku pozmenená a v jej strede sa namiesto Atlantického oceánu nachádza Tichý oceán, ale každý priemerne inteligentný človek by si zmenu musel všimnúť. Znalosti niektorých Američanov boli také zlé, že nevedeli ukázať ani svoju vlastnú krajinu.

V komentároch pod videom sa objavili názory, že je video určite fejkové. Pravdepodobnejšie však je, že Jimmy len povyberal najhorších okoloidúcich a až na samotnom konci ukázal, že aj v USA majú ľudia geografické znalosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia