Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. apríla 2018, 14:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci od dnes oficiálne lietajú z Košíc do Nemecka! Aerolinka Eurowings splnila sľub zo súťaže a otvára novú linku

ZAUJÍMAVOSTI KOŠICE
Uložiť Uložené

Metropola východu dostala vynikajúce spojenie so svetom.

Košické letisko sa skutočne dočkalo novej linky, ktorú mu zabezpečili fanúšikovia v hlasovaní na sociálnej sieti Facebook. Aerolinka Eurowings organizovala súťaž a Košice sa dostali medzi šesť miest, ktoré mali šancu uspieť. Obrovská mobilizácia slovenských fanúšikov lietania v konečnom dôsledku znamenala viac ako 20-tisíc hlasov v živom hlasovaní, a preto Eurowings otvárajú linku z metropoly východu až do Nemecka.

Dlho sa polemizovalo o tom, kam bude nová linka smerovať, a na tlačovej konferencii sme sa to napokon dozvedeli už dnes. Cestujúcich určite poteší, že v Nemecku sa bude lietať do mesta Düsseldorf. Letecká spoločnosť pritom nešetrila ani na frekvencii letov, pretože do Košíc sa bude lietať hneď štyrikrát týždenne už od októbra. Eurowings vďaka Košiciam na konto pribudla nová destinácia, a tak dnes lietajú až do 210 rôznych miest.

Na tlačovej konferencii dokonca zástupca Eurowings vyhlásil, že aerolinka plánuje v Košiacich rásť a rozvíjať región, čo by v prípad enormného záujmu o nemeckú linku mohlo v budúcnosti znamenať aj ďalšie destinácie. Nemecko je najdôležitejším obchodným partnerom Slovenska, a tak má linka aj podnikateľský zmysel, nielen ten turistický. Spomenúť treba aj príležitosť prestúpiť v Düsseldorfe do viac ako 30 destinácií, čo Košičanom otvára lákavé možnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia